V pátek přivítáme v Edenu Opavu | SK Slavia Praha
Více

V pátek přivítáme v Edenu Opavu

Nováček FORTUNA:LIGY z Opavy bude třetím soupeřem Slavie v novém ročníku české nejvyšší fotbalové ligy. Utkání začíná v Edenu v pátek v 18:30.

Jak se na utkání těší Tomáš Souček a Jan Bořil? „Máme za sebou dva zápasy, které nám vyšly. Doufám, že se nám to povede i s Opavou. Vyhráli jsme 3:0 a 4:0, každý má velké očekávání. Musíme se ale soustředit od první minuty a dát první gól, což nás dovede k vítězství. Soupeře jsme viděli hrát na Spartě, přijedou s něčím podobný. Nebudou se bát hrát. Musíme je utnout prvním gólem a pak hrát svou hru,“ řekl k blížícímu se utkání s Opavou záložník Tomáš Souček

„Já se těším hodně, protože hrajeme proti nováčkovi. Každopádně chceme, aby zůstaly tři body doma a odskočili jsme soupeřům. Víme, že to bude těžký zápas. Hrají rozestavení 3-5-2, kombinačně, hodně presují ve třech nebo ve čtyřech lidech. Víme, že když budou hodně presovat, tak budou vzadu skulinky, toho chceme využít. My se na to připravujeme a doufám, že vyhrajeme. Bavíme se o tom, že máme velkou formu. Chceme ji zužitkovat. Doufejme, že se nám bude dařit tak jako doposud,“ burcuje tým Jan Bořil.

Trenér Jindřich Trpišovský by chtěl navázat ne výkony z předchozích zápasů: „Těšíme se hodně, máme za sebou dva úspěšné zápasy. Také výkon byl výborný a chtěli bychom na něj navázat. Čeká nás ale jiný soupeř než Karviná. Hrají v jiném rozestavení a mají jiné pojetí hry, bude to trochu rozdílný zápas z pohledu soupeře,“ očekává od soupeře Jindřich Trpišovský.

„Chceme navázat na první dvě kola, která nám vyšla jak herně, tak výsledkově. Každá případná ztráta, ale i horší výkony by devalvoval to, co jsme teď dokázali. My chceme hlavně bojovat o každého fanouška. Jsme rádi za návštěvu, jaká byla na Karvinou a také za atmosféru. Chceme, aby chodilo co nejvíce lidí. I to byl motiv utkání s Karvinou. Mohli jsme se na konci šetřit, ale chtěli jsme hrát pořád nahoru a útočně. Bojujeme o každého fanouška, jsou prázdniny a horko, chceme jim nabídnout maximum zábavy. Ne vždy to je úplně možné, ale chceme na to navázat v dalším domácím zápase,“ říká před utkáním s Opavou Jindřich Trpišovský.

Jaký je momentální stav marodky? „Peter Olayinka absolvoval dva zátěžové tréninky mimo tým, ve čtvrtek se připojil k týmu. Jinak je zdravotní stav kádru úplně stejný jako proti Karviné. Někteří kluci, kteří nebyli první dvě kola tak vytížení, hráli v pondělí za juniorku, aby si udrželi zápasové zatížení. Doufáme, že nás na zápas doplní Peter Olayinka, aby mohl být aspoň v nominaci,“ řekl ke stavu kádru trenér Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články