V neděli v 18:00 se Slavia představí v Plzni | SK Slavia Praha
Více

V neděli v 18:00 se Slavia představí v Plzni

PRAHA – Jedno velké utkání v Evropské lize za námi, další velké v rámci domácí HET ligy před námi. V neděli se sešívaní představí na půdě Viktorie Plzeň. Utkání v Doosan Areně začíná v 18:00.
„Věřím, že jsme schopni Plzeň zastavit, i když má teď velkou formu, je v pohodě a má kvalitní tým. Budou hrát sice doma, ale věřím, že naši fanoušci nás tradičně skvěle podpoří, nenechají nás v tom a že budeme první, kdo Plzeň přibrzdí,“ věří před duelem trenér Jaroslav Šilhavý.

Plzeň je před Slavií první s náskokem 11 bodů a v utkání by ji k velké pohodě stačila i remíza. Na to ale sešívaní nehledí. „V každém zápase chceme vyhrát, chceme tři body. Uvidíme, jak se ten zápas bude vyvíjet. Podle toho pak budeme spokojení či nespokojení. Ale jednoznačně chceme vyhrát,“ burcuje kouč sešívaných.

Čeká Slavii duel podzimu? „Derby bylo krásné, kdyby to dopadlo stejně v neděli, tak bychom se nezlobili. Určitě bych duel v Plzni řadil minimálně k derby se Spartou, co se důležitosti utkání týče,“ pokračoval trenér, který nebude moci využít dlouhodobě zraněné Mešanoviče a Šventa.

Proti Plzni, za kterou odehrál minulou sezonu, se bude moci postavit Jakub Hromada. Je to podle něj jedna posledních možností, jak se přiblížit boji o titul? „Nevím, jestli poslední možnost, ale myslím si, že zápas hodně napoví. Kdyby ho Plzeň zvládla a získala by tři body, tak už by to bylo hodně náročné. Na druhou stranu, kdybychom zvítězili my, tak bychom měli šanci se dotáhnout. Náskok by byl opět osm bodů, čekal by nás vzájemný zápas na jaře a byli bychom v lepší psychické pohodě,“ vysvětluje slovenský reprezentant do 21 let.

Jakub Hromada očekává velké utkání podobné tomu, jakým je derby. „Pro nás jako pro hráče, tak stejně jako i pro fanoušky, je to asi zápas podzimu. Možná je to i na stejné úrovni jako derby se Spartou. Fanoušci to berou určitě prestižně, stejně jako my. Mimo to se jedná o zápas s týmem, který je před námi na první příčce, takže to bude skvělý zápas a všichni se na něj těšíme,“ dodává Hromada.

„Pro mě osobně to bude určitě specifické. Na hřišti to ale hráč nevnímá, ale jednoznačně to bude pro mě něčím speciální,“ naráží středopolař sešívaných na loňskou sezonu, kdy působil právě v Plzni.

Trenérům ale radit pravděpodobně nebude. „Trenéři určitě mají Plzeň načtenou, přesně vědí, co by na ně mělo platit, nebo co jsou naopak jejich silné stránky,“ má jasno záložník.

Bude hrát podle něj Plzeň na bod? „Já si myslím, že Plzeň bude hrát na vítězství stejně jako my. Bude to otevřený zápas, který asi nemá favorita. Plzeň je v psychické výhodě, protože je pro ně dobrá i remíza, ale nemyslím si, že budou hrát jen na bod. Neznám trenéra Vrbu, ale bude to zápas, který budou chtít oba týmy jednoznačně vyhrát,“ zakončil slovenský záložník.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články