V neděli se Slavia představí na hřišti Slovácka | SK Slavia Praha
Více

V neděli se Slavia představí na hřišti Slovácka

V neděli 30. října čeká fotbalisty Slavie utkání 12. kola Gambrinus ligy na hřišti Slovácka. Zápas začíná v 17 hodin...

SYNOT TIP ARENA/EDEN – V neděli 30. října čeká fotbalisty Slavie utkání 12. kola Gambrinus ligy na hřišti Slovácka. Zápas začíná v 17 hodin.

Slavia ve Starém Městě naposledy v lize vyhrála 23. března 2002, když tehdejší 1. FC Synot porazila 3:1. Do slávistické střelecké listiny se tehdy zapsali Vachoušek, Piták a Skácel. „Každá série jednou skončí a já doufám, že tu sérii přerušíme a uděláme dobrý výsledek. Naším cílem je bodovat a určitě bychom chtěli potvrdit tři body z utkání proti Českým Budějovicím,“ přeje si trenér František Straka.

Otazník visí nad startem Ondřeje Petráka, který nedohrál utkání na Žižkově kvůli otřesu hlavy a zraněnému kotníku. Na marodce zůstávají Štěpán Koreš, Tomáš Frejlach a Viktor Šimeček. Zápas s Českými Budějovicemi nedohrál Josef Kaufman, který si obnovil zranění zadního stehenního svalu a podzimní část sezony pro něj skončila.

V posledním domácím zápase se střelecky dařilo Martinu Hurkovi, který vstřelil svůj premiérový ligový gól. „Nejen on, ale i ostatní mladí hráči mají u mě zelenou, mám rád dravce a on mezi ně určitě patří,“ pochválil František Straka mladého střelce.

„Hrát srdcem a udělat maximum pro výsledek, to je filozofie, kterou hráčům vštěpuji, samozřejmě hodně pracujeme i na systému, od toho se musíme odrazit. Doufám, že to všechno dokážeme přenést na hřiště. Teď musíme udělat opravdu dobré výsledky, protože to se pochopitelně odrazí na psychice. V týmu máme hodně mladých hráčů a je jasné, že každý neúspěch by nás zase srazil dolů. Moc si proto přeji, abychom navázali na vítězné domácí utkání a mohli tak udělat zase další krok směrem dopředu,“ uzavřel František Straka.

Kapitán Lukáš Jarolím: Potvrdit domácí výhru nad Českými Budějovicemi

Slovácko není neznámým soupeřem pro Lukáše Jarolíma, který jeho dres oblékal v sezoně 2004/2005.

„Hráli jsme s odečtem mínus dvanácti bodů, takže ta sezona byla celkově náročná, ale zachránili jsme se a zahráli si i finále poháru. Takže sezona byla nakonec úspěšná, měli jsme tam výborné mužstvo i partu,“ vzpomíná na své někdejší působiště slávistický kapitán.

Z posledních pěti ligových zápasů si nedělní soupeř Slavie odnesl dvanáct bodů.

„Slovácku se momentálně daří, takže určitě na tom budou dobře i psychicky, předvádějí také dobrý fotbal. Navíc v domácím prostředí bylo Slovácko vždycky nepříjemným soupeřem, na stadionu je vždy bouřlivá atmosféra, lidi je tam ženou hodně dopředu. Ale my tam chceme potvrdit naše domácí vítězství nad Českými Budějovicemi a bodovat,“ uvedl Lukáš Jarolím.

V posledních dvou zápasech se Slavia prezentovala mnohem lepší hrou ve druhém poločase.

„První půle na Žižkově nebyla z naší strany ideální, inkasovali jsme v ní gól, který rozhodl o výsledku. V zápase s Budějovicemi nám v první půli trošku chyběl pohyb a my jsme se nedostali s rozehrávkou do nějaké větší kombinace. Na druhou stranu zápas na Slovácku bude asi jiný, myslím si, že Slovácko se bude určitě tlačit více dopředu a prostory na kombinaci tam budou větší než v našich domácích zápasech,“ uzavřel Lukáš Jarolím.

Utkání na Slovácku se hraje v neděli 30. října od 17 hodin. Vysílá ho kanál Sport 2. Ze zápasu připravíme tradiční on-line přenos.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články