Útočné akce jsme řešili komplikovaně, litoval trenér | SK Slavia Praha
Více

Útočné akce jsme řešili komplikovaně, litoval trenér

PLZEŇ/DOOSAN ARENA - Sešívaní jeli na západ Čech s cílem zmenšit náskok Viktorie. To se jim ale nepovedlo a v Plzni prohráli 0:1. „Chtěli jsme jít za výhrou, ale měli jsme špatné řešení protiútoků a dostali jsme laciný gól, kterým jsme prohráli. Plzeň to dohrála takticky dobře a s kvalitou,“ zhodnotil zápas trenér Jaroslav Šilhavý.
„Viděli jsme velmi dobré utkání na těžkém terénu, bohužel se špatným výsledkem pro nás. Plzeň byla ve finální fázi lepší než my, naše řešení akcí bylo mnohdy komplikované,“ načal hodnocení 13. kola trenér Jaroslav Šilhavý.

Co sešívaným nevycházelo? „Měli jsme špatné řešení protiútoků. V první půli jsme si vytvořili dvě velice dobré příležitosti, ale neproměnili jsme je. Chtěli jsme vyhrát, nechtěli jsme uhrát remízu, ale jít za výhrou. Dali jsme tam další útočníky, ale dostali laciný gól, kterým jsme prohráli. Závěrečný nápor přišel vniveč, bylo to v křeči, byli tam dva vysocí útočníci, ale centry nebyly ideální. Plzeň to dohrála takticky dobře a s kvalitou,“ uznal sílu soupeře.

Plzeň utkání vyhrála brankou Koláře. „Neviděl jsem, jak to tam zapadlo. Jestli to někdo tečoval nebo ne, takže to nechci hodnotit,“ dodal.

Soupeř má před Slavií náskok v sehranosti. „Plzeň udržela kádr pohromadě a je už nějakou dobu spolu, mechanismy tam fungují, jsou na sebe zvyklí. V létě jsme udělali více změn, kádr rotuje, přišla spousta dobrých hráčů, ještě nejsme tak sehraní, někdy jsou tam hluchá místa. Chtěli jsme posílit tým, jít do Evropy. Chtěli jsme zkušenější hráče, teď s nimi pracujeme a představoval jsem si, že se to sladí dřív. Bohužel se tak nestalo,“ dodal trenér.

Se sestavou zarotoval i po utkání s Villarrealem. „Doteď jsme to dělali a fungovalo to, chtěli jsme, aby ve čtvrtek i v neděli nastoupili čerství hráči. Ngadeu určitě nebyl horší než Souček,“ dodal k jedné ze změn ve středu pole.

Po delší době trenér postavil do středu pole Ruslana Rotaně. „Rozhodli jsme se tak i vzhledem k povrchu, je to zkušený hráč a umí hrát na tomhle terénu. Jeho pohyb je lepší než u vyšších hráčů, kteří mají těžiště jinde,“ objasnil trenér.

Viktoria vede ligu a je aktuálně o 14 bodů před Slavií. Dohnat ji tak bude téměř nemožné. „Teoreticky by to šlo, ale Plzeň by musela zkolabovat, aby ten náskok pustila,“ uvědomuje si trenér.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články