Ukázali jsme sílu v produktivitě | SK Slavia Praha
Více

Ukázali jsme sílu v produktivitě

CHOMUTOV – Sešívaní si poradili se slovenským šampionem Žilinou. „Kvalitní soupeř, kvalitní hřiště v Chomutově. Fanoušci za námi přijeli a podporovali nás, to se pak hraje úplně jinak,“ pochvaloval si třetí přípravné utkání trenér Šilhavý.
Slavia se v přípravě střetla s prvním zahraničním soupeřem. „Tímto zápasem nám začali soupeři zvučnějších jmen a vyšší kvality. Žilina je slovenský mistr, který vyhrál ligu s náskokem. Je to mladý, dravý a nesmírně organizovaný tým. Jsou hodně nebezpeční,“ charakterizoval soupeře trenér Jaroslav Šilhavý.

Sešívaní však utkání zvládli. „Způsob hry, který jsme proti nim hráli, jim moc neseděl. Ukázali jsme, že jsme silní v produktivitě. Asi z druhé střely jsme se dostali do vedení. Jejich nadšení odcházelo, my jsme se dostávali více do hry, přidávali další branky a měli to před sebou otevřené. Ve druhém poločase už bylo hodně změn a chyběla tam kvalita. První poločas ukázal, že je důležitá organizace hry,“ popsal trenér průběh utkání.

Výkon týmu se oproti utkání s Českými Budějovicemi zvedl. „V Benešově to nebylo dobré, trochu jsme měli nohy v betonu. Chtěli jsme, aby byl tentokrát výkon lepší a ten roste i se soupeřem. Teď nás čeká v krátké době další těžký zápas s Celtikem, tak věřím, že si v tom druhém poločase někteří hráči oddychli a budou mít dostatek sil, aby na domácím hřišti předvedli dobrý výkon,“ dodal.

V čem bylo utkání jiné? „Dva úvodní duely přípravy jsme hráli s druholigovými týmy. Aniž bych je podceňoval, neslo se to spíš v duchu tréninkových utkání. Tohle už považuji za pravou přípravu, kvalitní soupeř a kvalitní hřiště v Chomutově. Fanoušci za námi přijeli, to se pak hraje úplně jinak,“ pochvaloval si.

Stále také netrénují všichni hráči. „Ještě nemáme kompletní kádr, čekáme na reprezentanty nebo Dannyho a Halila Altintopa. Věřím tomu, že příští týden už začneme pracovat dohromady. Ale každý zápas, každý trénink si kluci říkají o své místo na slunci. Tohle utkání nebylo jiné. Také jsme si z něj spoustu vzali.“

Kde bude chybět i v úterním duelu? „Sýkora bude chybět delší dobu, má svalové zranění. Zmrhal by se měl připojit v průběhu příštího týdne, ale na Celtic to nebude,“ prozradil Jaroslav Šilhavý.

K dispozici už ale bude Halil Altintop. „Věřím, že už proti Celtiku nastoupí aspoň na část utkání. Deset let v bundeslize… Je to kvalitní hráč. Teď už to jen dát všechno dohromady, aby to ladilo. Nové posily jsou charakterní a týmoví hráči a věřím, že nebudou mít problém zapadnout do našeho týmu,“ těší se trenér.

Proti Žilině se střelecky prosadil Ruslan Rotaň. „Je tu od začátku, poctivě pracuje. Že má ohromnou kvalitu jsme věděli. Šlo o kondiční stránku, ale jak jste viděli, běhá jako mladíček. Když přidá ještě kvalitu – branky a finální přihrávky ze standardek, bude to jedině dobře,“ přeje si.

Slavia také udržela proti slovenskému mistrovi čisté konto. „Honza Laštůvka podal velmi jistý výkon, byl výborný i v organizaci z brány. Podržel nás,“ pochvaloval si trenér.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články