U19 a U17: S Hradcem Králové pět bodů | SK Slavia Praha
Více

U19 a U17: S Hradcem Králové pět bodů

PRAHA/XAVEROV - V sobotu pokračovala dalším kolem dorostenecká liga, Slavia hostila v Edenu Hradec Králové. Tým U19 hrál po základní hrací době s východočechy 2:2, obě trefy zařídil Bruno Čerňanský. V rozstřelu získala bod navíc Slavia. Mladší dorostenci pak vyhráli 6:0, hattrickem k tomu pomohl Jakub Zeronik.

U19: Dvě trefy Bruna Čerňanského

Úvod zápasu se lépe povedl hostům z Hradce, dvě zajímavé příležitosti měl Firbacher, ani v jedné se však nedokázal gólově prosadit. Slavia zahrozila po akci Andreie Sinteana, po jehož průniku se dostal k míči Ladislav Krobot, který našel centrem hlavu Matěje Valenty, ten však míč tečoval těsně vedle zadní tyče.

Vedoucí gól Slavie přišel ve 29. minutě. Tentokrát centroval do vápna Matěj Valenta, Andrei Sintean sklepl míč hlavou k Brunovi Čerňanskému, slovenský útočník si míč zpracoval a uklidil míč mimo dosah brankáře - 1:1. Po další akci Ladislava Krobota a Bruna Čerňanského se do šance dostal netradiční hlavičkář Jan Havránek, také on branku těsně minul.

Hradec Králové srovnal v samém závěru prvního poločasu. Centr z pravé strany našel před brankou osamoceného Samka, který zakončil k tyči a srovnal na 1:1. Hostům se povedlo na konec prvního poločasu navázat ve 47. minutě, po dalším centru ze strany hlavičkoval na zadní tyči osamocený Kadlec a Hradec Králové tak vedl 2:1.

Sešívaní vyrovnali v 59. minutě, Matěj Valenta prodloužil míč na Bruna Čerňanského, který z těžké pozice uklidil míč přesně k zadní tyči - 2:2! Slavia mohla strhnout zápas na svou stranu, zajímavé příležitosti měli Jan Havránek nebo Ladislav Krobot. V závěru zápasu přišla velká šance Hradce Králové, brankář Denis Radimský ale zabránil míči v cestě do sítě.

V následném penaltovém rozstřelu se v dresu Slavie trefili Bruno Čerňanský, Adam Petrák, Ladislav Krobot a Libor Drozda. Jelikož hosté dva pokutové kopy neproměnili (jeden zastavilo břevno, druhý chytil Denis Radimský), bere Slavia z utkání dva body.

SK Slavia Praha - FC Hradec Králové 3:2 (1:1) po pokutových kopech
Branky: 29. a 59. Čerňanský - 43. Samko, 47. Kadlec
Sestava: Radimský - Schneider, Drozda, Macháček, Kosek - Petrák, Valenta - Havránek (78. Pek), Sintean, Krobot - Čerňanský

U17: Hattrick Jakuba Zeronika a vysoká výhra

Mladší dorostenci vedli od osmé minuty. Jan Schneider nahrával mezi obránce na rozběhnutého Michala Kubáně, který si lehkým obloučkem poradil s brankářem Hradce Králové. Dvacátá minuta přinesla první trefu Jakuba Zeronika, toho poslal do samostatného úniku Matěj Vít, útočník Slavie kličkou obešel brankáře a zakončil do prázdné branky - 2:0.

Poté si vytvořili několik příležitostí hosté, žádnou z nich ale v branku nepřetavili. Na druhé straně měl po přihrávce Michala Hoška velkou možnost Michal Kubáň, jeho lob přes brankáře vykopl z brankové čáry jeden z obránců.

Další trefy padaly ve druhém poločase, v samém úvodu vybojoval dobrým napadáním míč David Eichler a předložil ho před prázdnou branku k Michalu Kubáňovi, který přidal svoji druhou trefu. Útočník Slavie mohl dokonat hattrick, z pokutového kopu ale na 4:0 nezvýšil. Hattrick naopak zaznamenal druhý útočník Slavie, který vstřelil dvě branky během tří minut. Nejprve Zeronik zakončoval parádně z voleje po centru Červa, třetí branku a pátou Slavie přidal po pasu Jana Žambůrka. V závěru zápasu ještě připravil Jan Žambůrek palebnou pozici pro Matěje Víta, který krásnou ranou zpoza vápna dokončil podobu skóre.

Slavia U17 porazila Hradec Králové 6:0, hattrickem se na tom podílel Jakub Zeronik.

SK Slavia Praha - FC Hradec Králové 6:0 (2:0)
Branky:
20., 57. a 59. Zeronik, 9. a 41. Kubáň, 79. Vít
Sestava: Markovič - Hošek (73. Starý), Vlček, Walter (73. Brojo), Schneider - Eichler, Červ, Vít, Žambůrek - Zeronik (68. Bývalec), Kubáň (55. Vlasák)

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články