U19 a U17: Mladší dorostenci stále stoprocentní | SK Slavia Praha
Více

U19 a U17: Mladší dorostenci stále stoprocentní

OLOMOUC/ŘEPČÍN - Dorostenecká liga pokračovala o víkendu dalším kolem. Slavia cestovala na půdu Sigmy Olomouc. Celek U19 prohrál vysoko 0:4. Mladší dorostenci si naopak připsali výhru 4:1.

U19: Z Hané s prázdnou

Utkání v Olomouci se od samého úvodu hrálo ve velkém tempu, byly k vidění zajímavé akce před oběma brankami. Vedení se však ujali jako první domácí. Ve 23. minutě přišel centr do vápna, na zadní tyči se hlavičkou prosadil Pavel Zifčák – 1:0 pro domácí. Druhý gól přidala Olomouc těsně před koncem poločasu. Za velkým vápnem napřáhl ke střele Jiří Spáčil, jeho střela zapadla přesně do horního rohu branky.

V 52. minutě to bylo už 3:0, po sérii odrazů ve vápně sešívaných se míč dostal k Ondřejovi Zmrzlému, který přidal třetí branku. Kaňkou na utkání bylo zranění Jana Havránka, který byl s podezřením na otřes mozku převezen do olomoucké nemocnice. Slavia poté zavřela Olomouc na její polovině a snažila se vývoj utkání zdramatizovat. Zajímavou střelu vypustil Adam Petrák, dobrým zákrokem ji však brankář domácích zlikvidoval.  Z rychlého protiútoku přidal Ondřej Zmrzlý svou druhou trefu a stanovil konečný stav na 4:0 pro Olomouc.

Další utkání čeká tým U19 v sobotu 16. 9. od 14:00 proti Baníku Ostrava. 

SK Sigma Olomouc – SK Slavia Praha 4:0 (2:0)
Branky:
52. a 87. Zmrzlý, 23. Zifčák, 42. Spáčil
Sestava: Svítil - Schneider, Drozda, Mach, Bejbl (52. Stříbrský) - Valenta (46. Petrák), Macháček, Beňo - Havránek (62. Vlasák), Čvančara, Hönig

U17: Pokračování stoprocentního zisku

Tým U17 vstoupil do utkání výborně a už ve třetí minutě vedl 1:0 díky trefě Adama Vlasáka! Útočník sešívaných přidal svoji druhou trefu ve 22. minutě a zvyšoval tak už na 2:0.

Ve druhém poločase pokračovala Slavia v tlaku na branku Olomouce. Třetí trefu sešívaných přidal Michal Kubáň, který usměrnil do sítě střelu Daniela Koska. U další trefy byl opět Michal Kubáň, tentokrát v roli asistenta, ve vápně sklepl míč hrudí k Tomáši Fenclovi, který z malého vápna propálil brankáře – 4:0. Domácí v závěru snížili, ze standardní situace se prosadil Machala.

Mladší dorostenci dovezli z Olomouce tři body za výhru 4:1 a nadále neztratili ani bod. V dalším zápase se utkají 16. 9. na Xaverově od 16:15 s Baníkem Ostrava.

SK Sigma Olomouc – SK Slavia Praha 1:4 (0:2)
Branky:
76. Machala - 3. a 22. Vlasák, 69. Kubáň, 71. Fencl
Sestava: Markovič - Bárta (67. Walter), Vincour, Vlček, Kosek - Červ, Vít, Eichler (62. Brojo) - Zeronik (62. Fencl), Vlasák (54. Kubiš), Kubáň

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články