U15 a U14: Derby je naše! | SK Slavia Praha
Více

U15 a U14: Derby je naše!

Sobotnímu programu mládežnických zápasů kralovala pražská derby starších žáků, která byla na programu v rámci 19. kola České ligy žáků U15 a U14. Z obou duelů odešli sešívaní jako vítězové!

SKSU15

Starší celek U15 šel do derby jako vedoucí tým žákovské ligy s náskokem šesti bodů právě na druhou Spartu.

Vstup do zápasu se Slavii povedl skvěle! Už ve třetí minutě šli sešívaní do vedení, když se trefil Pavel Behenský. V 16. minutě se Slavia radovala z druhé trefy, tentokrát dopravil míč do sítě Samuel Kordiak.

Další góly viděli diváci na Strahově až ve druhém poločase. Nejprve v 58. minutě z pokutového kopu snížil na 1:2 z pohledu domácích Adam Karabec. Poté si vzal slovo opět Samuel Kordiak a v 63. minutě vrátil Slavii náskok dvou branek. V 68. minutě se ale Sparta opět dotáhla na rozdíl jediné branky, tentokrát pokutový kop proměnil Christopher Kabongo. O minutu později ale definitivně rozhodl o výhře Slavie Metoděj Málek.

Sešívaný tým U15 tak porazil Spartu 4:2 a Českou ligu žáků U15 vedou před rivalem z Letné s devítibodovým náskokem. Do konce soutěže zbývá odehrát ještě sedm kol.

AC Sparta Praha U15 - SK Slavia Praha U15 2:4 (0:2)
Branky: 58. Karabec (pen.), 68. Kabongo (pen.) - 16. a 63. Kordiak, 3. Behenský, 69. Málek
Sestava: Vágner - Prebsl, Náprstek (52. Krunert), Veliký, Brejcha, Langhamer, Šimoník (52. Málek), Behenský, Vorel (43. König), Višinský, Kordiak

Výhru v derby popsal trenér týmu U15 Róbert Barborík:
„Derby jsme začali výborně! Už ve třetí minutě jsme šli do vedení po hlavičce Behenského. 16. minuta znamenala vedení 2:0 po spolupráci hráčů Višinského, Langhamera a Kordiaka. Do poločasu jsme si vytvořili ještě tři čisté gólové příležitosti v pořadí Kordiak, Višinský a Prebsl. Úvod druhé půle byl v režii domácích, ale vytěžili z toho jenom jednu střelu do středu brány. My jsme měli čtyři možnosti odskočit Spartě na tři branky, ale dvě tutovky Kordiaka a další dvě Langhamera zůstaly nevyužité, přišel tak zákonitý trest v podobě penalty a kontaktního gólu. Za pět minut byl rozdíl skóre opět dvougólový po kolmé akci po ose Brejcha - Langhamer - Kordiak. Ještě jednou jsme pustili soupeře na kontakt po sporné penaltě na Kabonga, ale pouze na minutu, po kolmici Königa a přihrávce Višinského dorážel Málek,“ komentoval průběh derby trenér U15.

SKSU14

Mladší tým U14 vstupoval do derby jako první tým České ligy žáků U14, v čele měli žáci Slavie náskok dvanáct bodů na druhou Spartu.

Druhé utkání mladších celků nebylo na branky tak bohaté jako střetnutí týmů U15. Diváci viděli v utkání jedinou branku, která padla do sítě Sparty! O těsné výhře 1:0 rozhodl Francisco Gomes, který navázal na svou trefu ze středečního duelu proti proti Plzni. Trefa Francisca Gomese, syna Dannyho, navíc byla jubilejní stá trefa týmu U14 v letošním ročníku žákovské ligy.

Žáci U14 tak mají sedm kol před koncem soutěže v čele tabulky náskok čtrnáct bodů, na druhém místě jsou nyní České Budějovice.

AC Sparta Praha U14 - SK Slavia Praha U14 0:1 (0:1)
Branky:
30. Gomes F.
Sestava: Gothard - Trédl, Sládek, Iliev, Labík, Měkota, Beran (62. Amrbos), Novák, Gomes F., Beneš, Jinoch (53. Krstevski)

Vítězné derby hodnotil trenér týmu U14 Marek Jarolím:
„Velmi bojovné utkaní, které se převážně odehrávalo ve středu pole. Naši kluci v celém zápase prokazovali velkou touhu po vítězství a srdnatě bojovali o každý míč. Utkání rozhodla krásná akce z prvního poločasu, na jejímž konci byl Francisco Gomes. Zachoval klid ve vápně a po hezkém převzetí míče obstřelil brankáře. Ve druhém poločase mohl zvýšit náš náskok nejprve David Novák a následně po další hezké akci a střele z pokutového území Adam Beneš. Soupeř měl jedinou šanci, kterou skvělým obraným zákrokem zmařil Lukáš Iliev,“ pochválil výkon svého týmu trenér U14 Marek Jarolím.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články