U13 vítězem Premier Cup! | SK Slavia Praha
Více

U13 vítězem Premier Cup!

PRAHA/EDEN - Opět po roce se v tréninkovém centru mládeže v Edenu ve sváteční den uskutečnil Premier Cup. Turnaj je určen pro kategorii U13 a stejně jako minulý rok se ho zúčastnila kvalitní mužstva. Tentokrát dorazily týmy FC Zbrojovka Brno, AC Sparta Praha a slovenská MŠK Žilina. Hrací systém byl 10+1 na velké hřiště, hrálo se 2 x 20 minut, každý s každým. Kompletní souhrn turnaje připravil trenér vítězného týmu U13 Ondřej Jura.
O úvodní zápas se postarala SK Slavia Praha se slovenským celkem MŠK Žilina. Domácím se povedl vstup do turnaje a bez větších komplikací dokázali vyhrát v poměru 4:0. Ve druhém zápase si AC Sparta Praha poradila se Zbrojovkou Brno také 4:0. Druhé kolo zápasů načal zápas Slavie se Zbrojovkou. Slavia se dostala hned v úvodu do vedení, poté už žádná branka nepadla a zápas tak skončil 1:0. Následující utkání mezi MŠK Žilina a Spartou Praha dopadl lépe pro pražský celek, který vyhrál 3:1. V posledním kole turnaje se střetla v souboji o třetí místo Zbrojovka s Žilinou. Lépe tento zápas vyzněl pro Zbrojovku, která vítězstvím v poměru 1:0 dokázala urvat třetí místo. Poslední zápas nabídl souboj o první místo, ve kterém byli diváci svědky pražského derby. Derby na závěr turnaje přineslo velmi pohledný a dramatický zápas. Po čtyřiceti minutách se ani jednomu z týmů nepovedlo vstřelit branku, a proto musely na řadu přijít penalty. V těch byla úspěšnější SK Slavia Praha a dokázala tak celý turnaj ovládnout bez inkasované branky, čímž také obhájila vítězství z loňského roku.

Přehled zápasů:

SK Slavia Praha – MŠK Žilina 4:0 (1:0)
Branky:
2x Toula, Lopatář J., Mikulanda

Do zápasu vstoupila aktivněji Slavia, kvalitním dostupováním a presinkem soupeře k ničemu nespustila a v prvních deseti minutách si vytvořila tři stoprocentní příležitosti. Jednou už se podařilo překonat brankáře Žiliny, toho ale zachránilo břevno. V patnácté minutě už se domácí radovali, Planka výbornou přihrávkou uvolnil Toulu, který nedal slovenskému brankáři žádnou šanci. V závěru poločasu se tečovanou střelou z hranice vápna prosadil Mikulanda. V druhé půli začala aktivněji Žilina, v její největší příležitosti předvedl dobrý obranný zákrok Mervard. A i zde platilo známé pravidlo nedáš - dostaneš. Pánek vystihl přihrávku soupeře, předložil míč Lopatářovi, který zvýšil na 3:0. Po zbytek utkání již Slavia na hřišti jednoznačně dominovala. Odměnou jí byla branka na 4:0, když se podruhé v utkání prosadil Toula a završil tím finální podobu výsledku.

AC Sparta Praha – FC Zbrojovka Brno 4:0 (1:0)
Branky:
Cetll, Káža, Krulich, Vitarigov

Zbrojovka vstoupila do zápasu aktivněji, měla i první příležitost zápasu, tu ale využít nedokázala. Poté už převzala iniciativu Sparta, nejdříve dvakrát zahrozila, napotřetí už se radovala z branky. Krulich si ze strany na úrovni vápna navedl balon na střed a střelou k tyči otevřel skóre 1:0. To bylo v prvním poločase vše. Druhý poločas se nesl ve stejném duchu, Sparta měla převahu a v druhém dějství dokázala nastřílet další tři branky. Postupně se po centru do vápna z levé strany prosadil Vitarigov, ze strany malého vápna skóroval Cetll a naposledy Káža, který dorazil střelu ze střední vzdálenosti.

SK Slavia Praha – FC Zbrojovka Brno 1:0 (1:0)
Branky:
Toula

Do začátku tohoto zápasu vstoupila Slavia trochu rozpačitě, ale hned v 7. minutě dokázal využít zaváhání brankáře Zbrojovky Toula a dal tak vedoucí gól na 1:0. Jak se později ukázalo byl to i jediný gól zápasu. Slavia se v utkání trápila, nedařila se kombinace a rostl počet nevynucených ztrát. Přesto se domácí dostali do několika slibných příležitostí, ale Jakub Lopatář, Mikulanda ani Pánek se nedokázali střelecky prosadit. Brno o sobě dávalo vědět v podobě rychlých protiútoků, jeden z nich musel výborným zákrokem pokrýt Tomas. Nakonec domácí hráči udrželi hubené vedení a připsali důležité tři body.

MŠK Žilina – AC Sparta Praha 1:3 (0:1)
Branky:
Tichý - Cetll, Horák, Kolský

Souboj Žiliny a Sparty přinesl brzký gól v 7. minutě, když se prosadil z hranice vápna Cetll. Brzy na to mohla Sparta přidat pojišťující branku, ale žilinský brankář skvělými zákroky změnu skóre odmítl. Žilina nesložila zbraně, v 17. minutě se dostala do náznaku šance, tu ale včasným vyběhnutím zmařil brankář Sparty. V 18. minutě už mohlo být pro Žilinu veseleji, balon za obranu převzal žilinský útočník, který obešel brankáře, ale poslal míč jen do boční sítě. A klasické - nedáš dostaneš, nejprve se trefil sparťanský Horák a chvíli po něm i Kolský. Žilina nakonec dokázala zkorigovat skóre na 1:3, když se sám před brankou Sparty ocitl Tichý, který svou brankou uzavřel účet utkání.

FC Zbrojovka Brno – MŠK Žilina 1:0 (0:0)
Branky:
Málek

V boji o třetí místo jsme mohli sledovat vyrovnané utkání. Začátek měla nebezpečnější Žilina, ale jako první mohla skórovat Zbrojovka, dalekonosnou střelu zastavilo až břevno. Zbrojovka poté hrozila hlavně po pravé straně, kdy se do úniků několikrát dostalo pravé brněnské křídlo. Žilina hrozila spíše středem hřiště a vyjít jí to mohlo v 28. minutě, kdy postupoval její útočník sám na bránu, ale neuspěl. Postupem času bylo jasné, že komu se podaří vstřelit branku, ten vyhraje. A byla to právě Zbrojovka, po další křídelní akci se dokázal prosadit Málek a vstřelil tak jedinou branku utkání. Žilina si poté ještě dokázala vytvořit pár nebezpečných situací, ale bez gólového efektu.

SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 0:0 (0:0) penalty 2:1


Dlouho očekávané utkání a zlatý hřeb turnaje. Vzhledem k průběhu turnaje se hrálo o první místo. První velkou příležitost si připsala Slavia, kdy Toula našel ve vápně Ryse, ten posunul na Mikulandu, který nedokázal překonat brankáře hostí. V poslední pětiminutovce prvního poločasu Sparta převzala iniciativu a Tomas musel předvést pár famózních zákroků. Ve druhém poločase byla Sparta aktivnější, ale na Rezka (který o poločase vystřídal Tomase) nedokázala najít správný recept. Slavia spíše hrozila z brejků, ale žádný nedokázala úspěšně zakončit. Zápas skončil bez branek, a jelikož v pravidlech Premier cupu stojí, že po každém remízovém zápase následují penalty, tak se šlo do rozstřelu. Na každé straně se představili tři exekutoři, v případě vyrovnaného stavu by se pokračovalo náhlou smrtí. To ale slavističtí střelci Toula s Plankou společně s brankářem Tomasem nepřipustili a mohli se tak radovat z výhry na penalty 2:1. Dokázali tak po penaltách vyhrát jak derby, tak i celý turnaj a obhájit loňské prvenství. 

Pořadí turnaje:

Tým Skóre Body
1.     SK Slavia Praha 5:0 8
2.     AC Sparta Praha 7:1 7
3.     FC Zbrojovka Brno 1:5 3
4.     MŠK Žilina 1:8 0

Nejlepším střelcem turnaje se stal Daniel Toula z týmu SK Slavia Praha, který vsítil tři branky. Nejlepším hráčem byl vyhlášen Sebastian Šíp z týmu FC Zbrojovka Brno a nejlepším brankářem Jakub Krátoška z týmu AC Sparta Praha. 

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články