U13: Stříbro z Hannoveru | SK Slavia Praha
Více

U13: Stříbro z Hannoveru

Žákovský celek o víkendu vyrazil k západním sousedům do Německa, kde v Hannoveru odehrál turnaj s nejrůznějšími týmy Evropy. Sešívaní si vedli skvěle a do Prahy dovezli stříbrné medaile.

Po kratší odmlce čekala na tým U13 další mezinárodní konfrontace v německém Hannoveru. Na turnaji se hrálo v rozestavení 10+1, 1x24 minut. Turnaje se zúčastnilo celkem 36 týmů z různých evropských zemí.

Základní skupina:

SK Slavia Praha - Excelsior Rotterdam 1:0 (Toula)
SK Slavia Praha - Calenberger Land 2:1 (Toula, Planka)
SK Slavia Praha - Stano Soccer Academy 1:2 (Rys)

Průběh základní skupiny popsal trenér Ondřej Jura: „Hned v prvním utkání jsme narazili na silný tým z Holandska. Utkání bylo v naší režii, ovšem soupeř hrozil z nebezpečných protiútoků. Když už se zdálo, že utkání skončí nerozhodně, přišla pohledná akce po ose Kruhlyk, Jelínek, Toula, který po centru na přední tyč nekompromisně zavěsil, čímž rozhodl o našem vítězství. V druhém střetnutí jsme dominovali nad Calenberger Land a zaslouženě si připsali 3 body. Bohužel ani v Hannoveru jsme se neobešli bez slabší chvilky, když jsme v posledním utkání prohráli s týmem Stano Soccer Academy. I přesto jsme postupovali dále z prvního místa ve skupině, což nám paradoxně přiřadilo velice silnou osmifinálovou skupinu,“ řekl Ondřej Jura k výkonům v základní skupině.

Osmifinálová skupina:

SK Slavia Praha - Hansa Rostock 2:1 (Toula, Rys)
SK Slavia Praha - FC St. Pauli 2:0 (Toula 2x)
SK Slavia Praha - Werder Brémy 4:0 (Toula, Hejduk, Kopecký, Fiker)
SK Slavia Praha - Alemmania Aachen 4:2 (Lopatář A., Kopecký, Rys, Fiker)

Skvělé výsledky v osmifinálové skupině komentoval Ondřej Jura: „První střetnutí jsme odehráli ještě v sobotu proti Hansa Rostock. Od úvodního hvizdu jsme pálili jednu šanci za druhou, přesto jsme se dokázali dvakrát střelecky prosadit. V závěru utkání si vybral slabší chvilku rozhodčí a soupeř snížil z nesmyslně nařízené penalty. I přes vypjatý konec utkání jsme udrželi cenné vítězství.

Nedělní den jsme odstartovali proti St. Pauli. Soupeř byl fyzicky zdatný a po celé utkání velice nepříjemný. Po vydařeném utkání jsme si připsali další cenné vítězství 2:0. V dalším utkání nás čekal souboj o první místo s nejtěžším soupeřem, kterým byl Werder Brémy. Po úvodním oťukávání výborně zapresoval Toula, obral německého stopera o míč a z dálky přehodil brankáře. Poté převzal soupeř iniciativu a nás musel několikrát podržet Tomas v brance. Soupeř na nás vyrukoval naší silnou zbraní, tedy vysokým presinkem, s čímž jsme měli velké problémy. Dařily se nám ale rychlé protiútoky, po jednom z nich zahrál ve vápně rukou německý hráč a Hejduk proměnil nařízenou penaltu. Do konce utkání se ještě prosadil Fiker, respektive Kopecký, a v nejtěžším utkání v dosavadním průběhu turnaje jsme zaznamenali nejlepší výsledek. V posledním souboji jsme jasně přehráli Aachen, i když jsme dvakrát inkasovali, a do čtvrtfinále jsme postoupili z prvního místa ve skupině,“ hodnotil úspěšné tažení osmifinálovou skupinou trenér U13.

Čtvrtfinále:

SK Slavia Praha - FC Espoo 2:0 (Toula, Planka)

Semifinále:

SK Slavia Praha - Champion Varšava 4:0 (Jelínek 2x, Rys 2x)

Finále:

SK Slavia Praha - Hamburger SV 0:2

Závěrečné boje hodnotil trenér U13 takto: „V semifinále jsme rozstříleli již unavený celek z Varšavy a mohli jsme slavit postup do finále, kde nás čekal velice silný tým Hamburger SV. Bundesligový tým měl ve svém kádru většinu akcelerovaných hráčů, proti kterým bylo extrémně těžké se prosadit. Na středu hřiště jsme prohrávali osobní souboje a soupeř nás dostal pod velký tlak. První branku jsme obdrželi z přímého kopu, kdy nám chyběl důraz v pokutovém území a soupeř se prosadil hlavou. Poté jsme se osmělili a vypracovali si pár slibných šancí, které jsme však nedokázali využít. Když vstřelil soupeř durhou branku, padli jsme psychicky dolu a nedokázali již reagovat. V závěru jsme po rohovém kopu neproměnili velkou šanci a utkání prohráli. Sportovně musíme uznat, že Hamburg byl lepším týmem a zaslouženě si odvezl zlaté medaile,“ řekl Ondřej Jura ke čtvrtfinálovému, semifinálovému a finálovému duelu.

Celkově panuje u trenéra s výkony na turnaji v Hannoveru jednoznačně spokojenost: „Sehráli jsme výborný turnaj ve vysoké kvalitě a se spoustou krásných branek. Ve finále byl fyzický rozdíl tak markantní, že konkurovat bylo za hranicí našich možností. I přesto jsme s účinkováním na turnaji spokojeni a je to další výsledek, který oceňuje práci celého týmu a pozvedl naše sebevědomí před náročným koncem sezony,“ pochválil své svěřence Ondřej Jura.

Aktuálně

Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Michaela Khýrová a Karel Piták po remízovém derby žen

17. 3. 2024
Fotbalistky Slavie remizovaly v prvním jarním derby na domácí půdě se Spartou 3:3 a na čele ligové tabulky drží před odvěkým rivalem pětibodový náskok. Jak hodnotí zápas střelkyně hattricku Michaela Khýrová a trenér žen Karel Piták?

Další články