Trenér Uhrin: Ve druhé půli jsme nabádali hráče k jednodušší hře | SK Slavia Praha
Více

Trenér Uhrin: Ve druhé půli jsme nabádali hráče k jednodušší hře

PRAHA/EDEN ARENA - Přestože sešívaní gólem v samém závěru utkání dokázali udržet na domácí půdě alespoň bod, trenér Dušan Uhrin spokojený nebyl. A vinu nechtěl svalovat ani na střevní obtíže, které sešívané v tomto týdnu trápily.
„S výsledkem jsem celkově nespokojený,“ mračil se trenér Dušan Uhrin. „Utkání mělo z naší strany katastrofální začátek, buď jsme to podcenili, nebo jsme nebyli koncentrovaní. I když jsme hráče nabádali, aby se podívali, jak hráli naši konkurenti jako Liberec a Sparta. Nevzali si z toho ponaučení a o půli prohrávali 0:2. Naštěstí to ještě stačili dorovnat,“ načal své hodnocení.

V prvním ligovém utkání mu nejvíc chyběla přímočarost při řešení akcí. „Hlavně nás brzdila zdlouhavá rozehrávka zezadu, hráli jsme pohodlně. Hráči nešli přímočařeji dopředu, podcenili některé situace, dělali individuální chyby,“ vyjmenovával trenér.

O poločase dal svou nelibost najevo. „Malinkatá bouřka byla, hlavně jsme je nabádali, aby hráli jednodušeji, dostali se před branku. Z části se nám to povedlo, Škoda měl dvě obrovské šance,“ poukázal Dušan Uhrin.

Tým trápily před utkáním zdravotní problémy. „Pevně věřím, že se dáme dohromady. Nejde o formu ale momentální stav. Asi 8 nebo 9 hráčů mělo i dnes střevní problémy, Mikula o poločase zvracel. Zřejmě jsme něco v Portugalsku chytli, špatně bylo i některým z trenérů. To pohodě nepomohlo, ale nechci se za to schovávat. První půli jsme prolajdali,“ zdůraznil ještě.

Jana Mikulu o poločase vystřídal navrátilec Dušan Švento. „Pomohl hře, dal tomu klid na levé straně. Celkově pomohlo, že jsme se rozběhali, druhý poločas jsme byli aktivnější a přímočařejší. Všichni nehráli špatně. Měli jsme těžký týden, musíme na to zapomenout, protože v neděli hrajeme v Jihlavě obtížné utkání a pak nás zase čeká pohár,“ upozorňuje trenér.

Otázky přítomných směřovaly zejména na členy zálohy. „Kenia tam dnes byl od začátku, ale od něj očekávám daleko víc,“ okomentoval trenér výkon gruzínského záložníka. „Mihalíka jsem střídal proto, že ztratil asi třikrát za sebou na půli míč. Přestože jsem ho nabádal, aby se to nestávalo a přešli jsme tuto část co nejrychleji,“ osvětlil.
 
Gino van Kessel vstřelil první branku sešívaných. Jak se mu ve Slavii zatím daří? „Nechci ho hodnotit, dal dva góly a je tu velmi krátce, řekneme si třeba po měsíci. I když mu zatím chybí větší zaujetí pro hru. Branky dává, ale někdy řeší situace moc jednoduše. Nejsme na to zvyklí, je zvláštní typ fotbalisty, sice vypadá při hře nekoncentrovaně, ale je to jen zdání,“ prozradil Dušan Uhrin.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články