Trenér Straka chválil týmovou spolupráci všech hráčů | SK Slavia Praha
Více

Trenér Straka chválil týmovou spolupráci všech hráčů

Trenér František Straka hodnotil druhý vítězný zápas v řadě, navíc na půdě Slovácka, kde Slavia nezvítězila téměř deset let.

Trenér František Straka hodnotil druhý vítězný zápas v řadě, navíc na půdě Slovácka, kde Slavia nezvítězila téměř deset let. „Série na Slovácku byla hodně negativní. Nabádal jsem hráče, aby si věřili,“ řekl po zápase náš trenér.

„Po dnešním zápase jsem samozřejmě spokojený, dosáhli jsme na tři body,“ hodnotil vítězné utkání trenér Slavie František Straka.

„Byly to vydřené body, série na Slovácku byla hodně negativní. Nabádal jsem hráče, aby si věřili. Systém, který jsme si řekli před zápasem, jsme realizovali. My jsme ukázali, že umíme hrát fotbal. Proti Budějovicím jsme druhou půli začali a dnes jsme pokračovali,“ vrátil se trenér Straka k minulému vítěznému zápasu.

„Přecházeli jsme do rychlých protiútoků, to byl první bod, a dokázali jsme dávat góly. Se druhou půlí už tolik spokojen nejsem. Domácí byli agresivnější, dokázali dávat balony na Libora Doška. Nejsem spokojen s jednou věcí, a to, že jsme nedokázali dotáhnout slibné gólové šance až do konce.

Hráči ale předvedli bojovný výkon, hlavně v první půli, a tři body jsme si zasloužili. Jsem za to vítězství moc rád,“ pokračoval trenér.

Dnes to byla týmová spolupráce všech hráčů. Velice dobré utkání odehrál Trubila, nabízel se, angažoval se, to je přesně to, co od hráčů chci. Příchodem nových hráčů jsme pak dokázali udržet míč více u nohy. Po snižovacím gólu jsme byli pod tlakem a musíme si přiznat, že jsme v těchto fázích měli i štěstí. Podržel nás náš gólman Čontofalský,“ zakončil Straka pochvalou našeho gólmana.

Soukup: Malá chuť po vítězství

„Zápas se mi dneska dobře nehodnotí. Tak, jak jsme se minul týden radovali ze tří bodů venku, tak dnes jsme navázali na to negativní, co jsem v Hradci kritizoval. Malou aktivitu směrem dopředu a malou chuť po vítězství,“ litoval po utkání trenér domácího Slovácka Miroslav Soukup.

„Nedokážu si vysvětlit proč Slavii, podobně jako Plzeň, pustíme do slibných příležitostí. A Slavia na to hráče má, aby branky dala. Takhle se před domácími diváky nemůžeme prezentovat. Nejsme pod takovým tlakem, máme vůli, chceme doma zápasy zvládnout. Přesto jsme na branku vystřelil asi až ve 42. minutě,“ pokračoval Soukup.

Na druhou stranu musím říct, že jsme viděli zápas dvou různých poločasů. Mužstvo ve druhépůli chtělo hrát, vstřelili jsme gól. Při troše štěstí nebo více důrazu jsme mohli ještě jeden gól dát nebo dokonce vyrovnat,“ zakončil trenér domácích.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články