Trenér Rada: Bod má velkou cenu | SK Slavia Praha
Více

Trenér Rada: Bod má velkou cenu

<p> Tren&eacute;ři Rada a Kotal hodnot&iacute; utk&aacute;n&iacute; 12. kola Jablonec - Slavia.</p>

JABLONEC NAD NISOU/CHANCE ARENA – Slavia uhrála v Jablonci bezbrankovou remízu. Sice získala bod, ale i nadále trvá její nepříznivá bilance na hřištích soupeře. Venku dokázala v této sezóně získat zatím jen čtyři body.

„Do zápasu jsme v prvních minutách vstoupili dobře, rozhodně lépe než na Slovácku. Celkově jsme ale v úvodu nehráli tak, jak jsme si řekli. Soupeř měl šance, kdyby nás potrestal, bylo by to těžké,“ zahájil své pozápasové hodnocení trenér Slavie Petr Rada.

„Prvních 25 minut se mi ani nechce hodnotit, nehráli jsme dobře. V kabině jsem hráčům vyčinil, říkal jsem, že můžou děkovat bohu, že to přečkali. Do druhé půle jsme vstoupili dobře, měli jsme i dvě vyložené šance, jednu Škoda, jednou pak hlavičkoval Štěpán Koreš,“ pokračoval Rada

„Největší šanci jsme měli, když Koreš s Nitrianským vykombinovali na pravé straně, nezavřeli jsme ale zadní tyč a Škoda na míč nedosáhl,“ popsal trenér Slavie ze svého pohledu jednu z největších příležitostí sešívaných.

Za druhý poločas jsem s nasazením přístupem i některými akcemi spokojený. Jsme teprve druzí, kdo tady letos uhrál bod. Toho si ceníme, Jablonec je první. Je dobře, že nám neuskočili, bod odsud má svou cenu,“ zhodnotil Rada druhou půli.

„Venku nevyhráváme, nad tím se samozřejmě zamýšlíme. Čtyři body z venku je málo, to ano. Ale byli jsme blízko výhře v Liberci nebo v Ostravě. Hrajeme ještě v Hradci a v Budějovicích a budeme se snažit, abychom tam někde prolomili šňůru bez vítězství venku. Na druhou stranu přivézt bod z Jablonce, z Liberce, z Ostravy… Nejsme ještě natolik silní, abychom řekli, že jedeme do Liberce určitě vyhrát,“ komentoval trenér Rada nepříznivou bilanci Slavie z venkovních hřišť.

„Já se do Jablonce rád vracím. Jejich ofenzivní stránka je nejlepší v lize, vstřelili nejvíce gólu, jejich produktivita je velká. My zase, co se obranné fáze týče, patříme k tomu nejlepšímu. Obrana se nám konsolidovala a až na utkání na Slovácku funguje tak, jak má. V Jablonci tam sice byla tři okénka, kdy nám soupeř mohl vstřelit branku, ale nestalo se tak,“ zakončil Rada. „Pro nás má bod velkou cenu."

Trenér Kotal: Slavia dobře bránila a hrozila z protiútoků

Trenér domácích Václav Kotal si pochvaloval vstup svého týmu do utkání. „Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře, dostali jsme Slavii pod tlak. Měli jsme hodně šancí, samotná finální realizace nám ale dělala problémy. Dalším negativem pro nás bylo zranění Honzy Kovaříka. Centry z levé strany nám chyběly,“ myslí si Václav Kotal.

„Ve druhé půli jsme museli hrát opatrněji. Byli jsme nervózní a Slavia dobře bránila. A navíc hrozila z protiútoků, které má dobré. S bodem musíme být spokojeni. Slávisté své šance neproměnili, my také ne. Když nedáme gól, nemůžeme myslet na výhru,“ zakončil trenér severočeského klubu.


 

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články