Těším se na ostré zápasy, hlásí před ligou Coufal | SK Slavia Praha
Více

Těším se na ostré zápasy, hlásí před ligou Coufal

Pro obránce Vladimíra Coufala začíná první sezona v sešívaném. „Příprava byla dlouhá, snad do ligy vstoupíme vítězstvím,“ věří nová tvář sešívaných.

Do Slavie přišel jako první letní posila z Liberce, odkud se dobře zná s trenérem Trpišovským i dalšími členy realizačního týmu a hráčského kádru. Možná i proto zapadl Vladimír Coufal do kabiny a počítá se s ním jako s jednou z opor právě začínajícího ročníku. „Nálada v kabině je fantastická, všichni víme, čeho chceme dosáhnout, jdeme za stejným cílem. Je tu zdravé konkurenční prostředí, na tréninku všichni dřou, abychom hráli co nejlépe,“ říká pětadvacetiletý defenzivní hráč.

„Jelikož jsem ve Slavii nový, tak se těším hrozně moc. Škoda, že první zápas nehrajeme doma, máme těžký rozjezd venku s Olomoucí. Těším se na ostré zápasy, příprava byla dlouhá, tak snad do ligy vstoupíme vítězstvím,“ vyhlíží Coufal první těžký zápas na půdě pohárového účastníka Sigmy Olomouc.

A jaký má náš obránce názor na nový ligový formát? „Musíme se dostat do první šestice týmů, abychom hráli v závěru atraktivní zápasy. Na ty se opravdu těším. Jinak souhlasím ve všem s trenérem i s Milanem Škodou, jsem rád, že přibylo zápasů.“

I v nové sezoně budou mít rozhodčí k dispozici video. To často řeší sporné zákroky v pokutových územích, jak se na něj tedy dívají obránci, kteří pro tvrdou hru nejdou daleko? „Video při standardních situacích je velká výhoda pro útočící hráče. Všichni si pomáhají držením, zejména v náběhu. Otázkou je, jestli bude ku prospěchu, když se hra bude často zastavovat. V situacích jeden na jednoho se pro mě nic nemělní, pokud je hráč šikovný, tak si umí pokrýt balón i šikovně spadnout. Snad se bude video používat správně. Jsem rád, že počet zápasů s využitím vida se zvýšil na tři, škoda, že není na všech stadionech, ale snad se do budoucna počet ještě zvýší,“ dodává Coufal.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články