Teď se ukáže, jak jsme silní, ví trenér | SK Slavia Praha
Více

Teď se ukáže, jak jsme silní, ví trenér

„Výsledek je pro nás strašné zklamání, stejně tak i výkon v první půli. Od první minuty se to pro nás neodvíjelo dobře. Musíme se omluvit početné návštěvě za výsledek a náš výkon,“ říká po prohře s Jabloncem trenér Trpišovský.

„Byli jsme hrozně nekvalitní v útočné fázi. Kombinační hrou jsme si vytvořili asi jedinou šanci Honzou Sýkorou. Zbytek byl po soubojích, nebo nakopávaných míčích. Postrádali jsme pohyb, zápas nebyl z naší strany kvalitní, Jablonec měl velký drajv, vyhrál spoustu osobních soubojů, výborně se pohyboval a vyhrál zaslouženě,“ uznal trenér Jindřich Trpišovský.

Slavia po prohře s Dynamem Kyjev kapitulovala podruhé. „Od prvního dne jsme se v kabině připravovali, že to bude těžký zápas. Jablonec je přeci jen jarní mistr a kádr ještě zkvalitnili a posílili. Sice nevyhráli některé zápasy, ale byli v nich lepší. Nikoho nezajímá, co bylo v týdnu. Jsme profesionálové, musíme bojovat na sto procent v každém utkání. O to víc mě mrzí výkon v některých pasážích, byť někteří hráči byli zdravotně mimo nebo hráli i ti, kteří nebyli úplně fit, ale tak to je. Chceme mít nejvyšší ambice, ale v sezoně není všechno růžové, přijdou i takovéto momenty a musíme je zvládat,“ má jasno.

Slávistům se nedařila hlavně první půle. „Bylo to kvalitním výkonem Jablonce, byli všude včas, vydali hodně energie, která jim pak možná trochu chyběla ve druhém poločase, protože na hřišti bylo víc místa. Z naší strany naopak byla malá nabídka, hráli jsme pomalu, staticky, nedokázali jsme trhat obranu soupeře. O půli jsem byl hodně důrazný, ale všichni cítili, že je to špatný výkon a musíme přidat. Měli jsme tam nějaké možnosti, ale zase je to o efektivitě, první dvě rány na naši bránu skončily góly, někdy je hrát na brejky jednodušší než do plné obrany, ale na to už jsme zvyklí. Rozhodly i situace jeden na jednoho, nebyli jsme dobří v útočné fázi, Jablonec v tom byl díky Jovovičovi a Masopustovi lepší,“ popisoval trenér.

Jedním z klíčových momentů byla neproměněná penalta. „Samozřejmě vám to nepřidá, když hrajete relativně dobrou pasáž a nedáte dvě šance po sobě. Potom byla řada situací, kdy jsme byli ve vápně nebo okolo vápna a šanci jsme blbě vyřešili. Hodně se nastavovalo, bylo ještě hodně času, měli jsme převahu, ale zlom přinesl druhý gól. Jablonec to udělal výborně, my hodně špatně. A bylo po zápase,“ dodal.

Zápas příliš nevyšel Miroslavu Stochovi. „Je to jeden z hráčů, který nebyl zdravý, má teploty a kašel, asi z klimatizace. Ze stejného důvodu nám s virózou vypadl i Zmrhal. Neměli jsme hráče, za normálních okolností by nenastoupil. Tak to někdy ve fotbale je, byl u dvou důležitých momentů, ale u jiných momentů chybovali jiní. Zase předtím spoustu zápasů udělal svými výkony a body. Výkon od nás nebyl dobrý běžecky, všude jsme byli o krok později,“ konstatoval.

Slavia se teď musí zmátořit z nepovedeného týdne. „Může to ukázat, jak jsme opravdu silní. Program byl náročný, problém je, že pořádně netrénujete, ale máte jen regenerační a předzápasové tréninky. Teď máme možnost se týden připravit, čeká nás ideální cyklus sobota, sobota, sobota. Uvidí se, jak na tom skutečně jsme. Ukáže se, jak jsme silní,“ má jasno.

Jeho tým si musí zvyknout na náročný program. „Tahle situace se bude opakovat za podzim několikrát, musíme to zvládat daleko lépe. Musíme být přesnější na míči, mít daleko lepší nabídku a neztrácet. Vracet se s odpočatými hráči čtyřicet, padesát metrů nás pak stojí hodně sil,“ uvědomuje si.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články