Superpohár 29. června je zrušen | SK Slavia Praha
Více

Superpohár 29. června je zrušen

Slavia neodehraje Superpohár proti Slovanu Bratislava, který se měl hrál v pátek 29. června v Bratislavě. Důvodem zrušení utkání jsou bezpečnostní rizika. O náhradním termínu se bude jednat.

Slavia jako klub bohužel nemohla nastalou situaci jakýmkoliv způsobem ovlivnit, o zrušení zápasu hraném v Bratislavě v tomto termínu byla informována jako o hotové záležitosti. Slavia vnímá celou záležitost jako krajně nešťastnou zejména vůči fanouškům, kteří se chtěli do Bratislavy vydat svůj klub podpořit a v souvislosti se zrušením utkání jim vznikly nemalé výdaje a další komplikace.

O zrušení zápasu v termínu 29. června a důvodech informoval klub v oficiálním prohlášení Slovenský fotbalový svaz. „Slovenský­­ fotbalový svaz respektuje rozhodnutí Krajského ředitelství PZ SR a městské části Bratislava-Nové Mesto o zrušení finálového zápasu o česko-slovenský Superpohár, který se měl konat dne 29. června 2018 v 16.30 na stadionu Pasienky mezi SK Slovanem Bratislava a SK Slavia Praha. Slovenský fotbalový svaz chce fotbalovou veřejnost ujistit, že pro organizaci tohoto zápasu udělal maximum a byl na něj připravený. Vzhledem k tomu, že bylo utkání označeno za rizikové, umí ve spolupráci s SK Slovan Bratislava Slovenský fotbalový svaz garantovat bezpečnost fanoušků pouze přímo v prostorách stadionu. Zajištění bezpečnosti fanoušků mimo stadion už je v kompetenci policie,“ vysvětlil důvody zrušení SFZ. 

„Termín 29. června si odsouhlasily kluby vzhledem k jejich termínové listině. Vzhledem k tomu, že SFZ chtěl, aby Superpohár vidělo co nejvíc fanoušků nejen na stadionu, ale i v televizi, tak rozhodnutí klubů akceptoval. V pátek 29. června je totiž volný den na právě probíhajícím mistrovství světa ve fotbale v Rusku a tím se otevřela možnost v přímém přenosu vysílat Superpohár na obou veřejnoprávních televizích. Slovenský fotbalový svaz vzniklá situace se zrušením finálového střetnutí o česko-slovenský Superpohár mrzí, ale v zájmu bezpečnosti a zachování veřejného pořádku ve městě rozhodnutí městské části Bratislava-Nové Mesto musí respektovat. Slovenský fotbalový svaz se ve spolupráci s Fotbalovou asociací České republiky bude snažit  najít náhradní termín, ve kterém by se finále česko-slovenského Superpoháru odehrálo,“ uvádí SFZ v tiskové zprávě.

Na vzniklou situaci zareagovala i Fotbalová asociace České republiky. „Tohle se nemělo stát, extrémně mě to mrzí, i proto, že jsou v tom FAČR i oba finalisté Superpoháru zcela nevinně. Bohužel za tuto situaci absolutně nemůžeme, ale považuji i tak za obyčejnou lidskou slušnost se v tuto chvíli omluvit našim partnerům a hlavně fanouškům obou týmů. Zvláště pak těm slávistickým, z nichž někteří již své aktivity podřídili 29. června cestě do Bratislavy,“ uvedl k celé záležitosti předseda FAČR Martin Malík

Superpohár není prvním problémovým zápasem na stadionu Pasienky, který byl otevřen v roce 1967. V minulosti se z něj musela přesouvat kvůli nezpůsobilosti vybavení stadionu například i kvalifikační utkání slovenské reprezentace. Před čtyřmi lety se na tomto stadionu kvůli nepokojům fanoušků téměř nedohrálo utkání Evropské ligy mezi bratislavským Slovanem a pražskou Spartou. 

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články