"Stovkař" Zmrhal: Zní to hezky, zvládl jsem to rychle | SK Slavia Praha
Více

"Stovkař" Zmrhal: Zní to hezky, zvládl jsem to rychle

PRAHA/JIHLAVA – Celkově mohl od svého příchodu do A-týmu Slavie v létě 2012 odehrát 108 ligových zápasů. Protože chyběl pouze v osmi, připsal si Jaromír Zmrhal porci 100 ligových zápasů neuvěřitelně rychle. „Zní to hezky. Jsem rád, že jsem to odehrál docela rychle,“ uvedl Zmrhal po svém 100. zápase, který přišel v pátek v Jihlavě.
„Je to samozřejmě hezké, ale byl bych radši, kdybychom v Jihlavě vyhráli,“ přiznával po utkání slávistický odchovanec. „Jsem rád, že jsem to odehrál docela rychle. I když některé zápasy jsem nehrál od začátku,“ doplňuje stovkař.

Při samotném hodnocení pátečního duelu lituje Zmrhal neproměněných šancí. „Zradilo nás zakončení,“ tuší Zmrhal, který měl také velkou šanci. „Hodil jsem si míč na levou nohu a snažil jsem se to dobře trefit, což se mi nepovedlo. O kousek jsem bránu přestřelil,“ připomíná rodák ze Žatce svou šanci z první půle.

„V prvním poločase jsme těch šancí měli opravdu hodně. Na proměňování musíme já i ostatní kluci zapracovat. Může nás to mrzet. Ve druhém poločase už jste tolik šancí neměli,“ doplňuje záložník.

Co se tedy po přestávce změnilo? „Ztráceli jsme hodně míčů. Nedařilo se nám. V závěru jsme Jihlavu vůbec nedostali pod tlak. Tak by to být nemělo, to by se stávat nemělo,“ ví střelec vítězného gólu z posledního derby.

Jak velká komplikace je remíza v Jihlavě v cestě za vytyčeným cílem? „To nevím, je teprve druhé jarní kolo. Musíme na tom zapracovat a pokračovat v dál,“ věří Zmrhal ve tři body hned v neděli proti Baníku.

Velký rozhovor se „stovkařem“ Jaromírem Zmrhalem přinese další domácí magazín Poločas včetně zajímavostí z jeho dosavadní kariéry.

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

MATCHDAY Plzeň. Zabrat a napravit to

16. 4. 2024
Po výhře, po prohře. Kamery MATCHDAY vyrazily v neděli do Plzně, kde vyprodaná Doosan Arena byla svědkem první venkovní porážky Slavie v probíhajícím ligovém ročníku.

Další články