Splnili jsme roli favorita, potěšilo trenéra | SK Slavia Praha
Více

Splnili jsme roli favorita, potěšilo trenéra

PRAHA/EDEN ARÉNA - Jeho tým zakončil náročný program posledních dní podle plánu - plným bodovým ziskem proti Zbrojovce Brno. „Jsem rád, že jsme splnili roli favorita a získali tři body,“ prozradil trenér Jaroslav Šilhavý.
„Skóre mohlo být vzhledem k naší převaze a vytvořeným šancím vyšší. V prvním poločase jsme na to chtěli vlítnout, byli jsme aktivní, šance jsme si vytvořili, bohužel opět vázlo jejich proměňování,“ podotkl trenér Jaroslav Šilhavý.

Slavia se přesto střelecky prosadila na konci první půle. „Nakonec jsme byli rádi za gól do šatny, tým se uklidnil. Ve druhém poločase naše převaha pokračovala, i když už nebyla taková jako v úvodu. Přidali jsme ještě druhý gól, měli jsme jich ale dát víc už kvůli fanouškům,“ dodal trenér.

Obě branky vstřelil Tomáš Necid. „Známe ho dlouho, ví se, že je kanonýr a umí dávat góly. Poslední dobu ho v zahraničí brzdila zranění a nehrál. Teď dostal prostor a jen potvrzuje svou kvalitu,“ potěšilo Jaroslava Šilhavého.

Chyběl naopak druhý útočník – Milan Škoda. „Ze Zlína si přivezl zranění, má velký hematom na boku. Bohužel do něj v Astaně dostal. Po dohodě tak nehrál proti Brnu a ani neodjede na reprezentační sraz,“ doplnil trenér.

Zpátky je naopak uzdravený Josef Hušbauer. „Je lídr týmu, proti Brnu šel i jako kapitán. Své role se zhostil velice dobře, ač byl po nemoci a hrál o patro níž. Báli jsme se, jestli vydrží celý zápas, ale zvládl to s přehledem. Byl motorem za všemi akcemi. Po právu je nominován do reprezentace,“ chválil ho trenér. „Není to bouřlivák, který by někoho ničil a řval v kabině, ale kluky na hřišti ovlivňuje svým výkonem.“

Povedený zápas má za sebou i Halil Altintop. „Zahrál velice dobře. Je jen škoda, že měl asi tři gólovky a nespadlo to tam. Výkon by si zasloužil korunovat gólem,“ doplnil trenér. Tomu se do sestavy vrátil i uzdravený Danny. „Kdyby nebyl stoprocentní, nešel by do zápasu. Zvládl to, ani si nestěžoval na zdravotní obtíže po zápase,“ ulevilo se kouči Slavie.
 
Jeho tým se teprve v pátek vrátil z Kazachstánu. „Třeba na Michaelovi Ngadeu bylo vidět, že byl ke konci hodně unavený. Přijeli jsme v pátek, v sobotu měli předzápasový trénink a v neděli zápas. Navíc měli v nohách těžké utkání. Nebylo to pro ně jednoduché, ale zvládli to dobře,“ těšila trenéra rychlá aklimatizace.

Výhrou nad Brnem se neporazitelnost Slavie protáhla už na 35 zápasů. „Teď to neprožívám, vnímal jsem to víc, když se to blížilo k rekordu a když jsme ho dotáhli derby. Osamostatnění na čele žebříčku bych ale ve Zlíně vyměnil za 3 body. Bylo by dobře, kdybychom vyhrávali dál, to by znamenalo rekord,“ vnímá ho trenér jako bonus k bodovému zisku.

A body Slavia potřebuje, aby dohnala zatím vedoucí Plzeň. „Po repre pauze to bude mít Plzeň na Letné těžké, budeme fandit Spartě. My jsme si svou pozici ztížili remízami venku, Plzeň neztrácí, ale v tříbodovém systému je to hned. Jednou klopýtnou, pak je třeba porazíme. Ztrácíme sice hodně, ale není to nemožné. Mezi týmy není v lize takový rozdíl, aby někdo dominoval. Příkladem může být Sigma hrají dobře, dávají góly, vyhrávají.“

Ligu čeká reprezentační přestávka. Doporučil by trenér místo zraněného Škody Tomáše Necida? „Pro hráče je čest reprezentovat, ale jako trenér Slavie bych byl nejraději, kdyby všichni zůstali. Odjede asi deset hráčů, není to ideální. A doporučit Necku? Jestli potřebují kanonýra, je tady!“ usmíval se trenér.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články