Splnili jsme jarní cíle, těší trenéra Trpišovského | SK Slavia Praha
Více

Splnili jsme jarní cíle, těší trenéra Trpišovského

Udržet druhou příčku a získat domácí pohár - cíle, které trenér Jindřich Trpišovský dostal před jarní částí sezony, splnil, i tak ale vidí nedostatky. „Musíme přidat v kvalitě hry, pokud to zevšeobecním,“ říká.

Slavia se loučí se sezonou výhrou 3:0 nad Teplicemi. „V první řadě jsme rádi, že jsme zápas zvládli a dosáhli toho, co jsme potřebovali, navíc za přesvědčivé vítězství a ne jen za remízu. Myslím, že jsme utkání měli pod kontrolou, nicméně tíha okamžiku nás v první půlhodině připravila o dřívější gól. Měli jsme tam více šancí, neříkám, že přímo gólových, ale z pozic, kde se dala branka ohrozit. Nebyli jsme v takové pohodě, mohli jsme ty situace řešit lépe. Pomohl nám potom gól, který jsme dali, uklidnil nás. Ve druhé půli jsme kontrolovali hru a druhý gól nás uklidnil definitivně. Myslím, že náš výkon byl dobrý jak z hlediska defenzivy, ofenzivy i držení míče a zapojení do hry. Jsem rád, že jsme si vzali k srdci, že tu výsledek nechceme ubránit, ale že jsme hráli aktivně,“ popisoval průběh zápasu trenér Jindřich Trpišovský.

Slavia měla v Teplicích vynikající podporu a trenér za rozhodnutého stavu poslal do hry také oblíbence fanoušků, druhého gólmana Přemysla Kováře. „Chtěl bych poděkovat fanouškům, že jich dorazilo tolik. Měli jsme tu domácí prostředí. Jsem rád, že jsme se jim mohli odvděčit vysokým vítězstvím. Přému Kováře jsme pak střídali, protože jsme chtěli, aby měl start v jarní části sezony. Z mnoha důvodů k tomu dřív nedošlo, ale je důležitou součástí Slavie i kabiny a chtěli jsme, aby byl na hřišti v průběhu jara,“ objasnil.

Jak je spokojený se svým půlrokem ve Slavii? „Splnili jsme jarní cíle – vyhrát pohár a být druzí. Povedl se i takový třetí, co nejvíce stáhnout náskok Plzně a oddálit jejich oslavy. O titul se hrálo až do předposledního kola. Nesplnili jsme naopak náš interní cíl, co jsme si dali v kabině – být jarní mistři. Předběhl nás Jablonec. Všichni také víme, že v některých zápasech bylo k atraktivitě hry daleko. Na podzim musíme být mnohem efektivnější v proměňování šancí. Musíme přidat v kvalitě hry, pokud to zevšeobecním,“ dodává.

V plánu jsou teď nutné změny v týmu. „Kádr budeme potřebovat rozšířit, protože nás na podzim čeká minimálně třicet zápasů. Už na jaře jsme měli na některých postech problémy a hodně nás to limitovalo, a to jsme jich hráli jen sedmnáct. V Teplicích museli ze zdravotních důvodů střídat Sýkora se Zmrhalem a musel tam jít Tecl jako útočník, protože jiná varianta nebyla. Doufám, že se nám někteří hráči uzdraví jako van Buren a spol., kteří by se měli zapojit do přípravy,“ říká trenér.

Slavii čeká náročný podzim. „Při cílech, které budou, bude každý ztracené bod bolet dvojnásob. Bude se rozhodovat na začátku ligy. Nebudeme si moct dovolit bodové ztráty a experimenty v sestavě, když nebude jiná varianta. Budeme tlačit, aby se kádr rozšířil a zkvalitnil na pozicích, kde není tak široký, hlavně na křídlech. Musíme myslet na to, že budeme prakticky celý podzim hrát anglické týdny. Navíc pak vždy aspoň deset hráčů odjíždí na reprezentační srazy. Tlačí nás čas, protože se začíná už za tři týdny. Ohledně českého trhu musíme reagovat rychle,“ je mu jasné.

V týdnu se pak spekulovalo o odchodu Michaela Ngadeua. „Vůbec o tom nevím, je to pro mě nová informace. S Michaelem jsme v týdnu řešili plány na léto a termín jeho příletu, takže o tom nic nevím. Smlouvu má platnou a doufám, že bude pokračovat. Od doby, co naskočil na pozici stopera, hraje velmi dobře a je to pro nás důležitý hráč. Jeho přístup v zápase a obecně výkon proti Teplicím podle mého ukázal, že chce dál spojit svou budoucnost se Slavií,“ zakončil trenér poslední tiskovku jara.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články