Slávisty čeká deset dní v Turecku | SK Slavia Praha
Více

Slávisty čeká deset dní v Turecku

PRAHA – V sobotu dopoledne nabere slávistická výprava směr Antalya v Turecku. V Hotelu Royal Wings v oblasti Lara stráví do 9. února herní soustředění.
Slavia nachází v Turecku své zázemí pro zimní herní soustředění v posledních letech už tradičně. „Týmy, které do Turecka jezdí, tak ví, že tam naleznou výborné hotely se skvělým zázemím, regenerací a hlavně výborné tréninkové plochy. Zápasy jsme koncipovali tak, že máme dvakrát dvojzápas, takže by všichni hráči měli dostat dost prostoru. V utkání proti Domžale se vystřídáme po poločase,“ vysvětluje trenér Slavie Miroslav Beránek.

„Mezi zápasy prostor využijeme jak k týmovým tréninkům, tak i individuálním a tak dále. Jednoduše řečeno uděláme vše pro to, abychom naši hru zlepšili,“ pokračuje trenér sešívaných.

V sobotu odcestuje z Prahy 25 hráčů, v Turecku se k týmu připojí Krizstián Tamás. „Bereme sebou šestadvacetičlenný kádr. Po soustředění uvidíme, jestli zůstaneme v takto širokém kádru, nebo ještě některým hráčům, zvláště těm mladším, dáme možnost někde hostovat, aby hráli co nejvíce,“ přidal kouč.

Nejhorší zprávou je v tuto chvíli absence Martina Berkovce, který kvůli zánětu šlach s týmem na herní soustředění nejede. „Na soustředění bohužel nepojedu, protože jsem dostal zánět šlach v předloktí. Může to být způsobeno tím, že jsem po delší době začal ruku namáhat. Nemělo by to být ale nic vážného, sedm dní musím mít klidový režim, celkově bych do deseti dnů měl být v pořádku,“ objasnil situaci kolem svého zranění Martin Berkovec.

V lednu se se Slavií připravoval také Michal Švec, jeho příchod do Edenu je ve hře. „Je to hráč, který je nějakým způsobem také v jednání. Asi bych předbíhal, je to záležitost, která by se měla dořešit začátkem příštího týdne. Ve hře jsou obě možnosti, že přijde i nepřijde,“ nastínil trenér.

S týmem do Turecku jede také Zoran Mihajlovič, který ve Slavii uspěl na testech a bude v Edenu působit. „Zoran je mladý hráč, ročník 96. Měl by u nás dostat půlrok na adaptaci. Musí přivyknout české tvrdosti, agresivitě a tempu hry. Ale myslím, že jednou z něj může být dobrý fotbalista,“ okomentoval mladého srbského záložníka trenér Beránek.

Kádr pro soustředění v Turecku:

Brankáři: Karel Hrubeš, Matej Rakovan, Josef Řehák

Obránci: Martin Dostál, Jan Mikula, Milan Nitrianský, Martin Latka, Jiří Bílek, Marek Kodr, Lukáš Fialka, Krisztián Tamás

Záložníci: Damien Boudjemaa, Josef Bazal, Levan Kenia, Robert Hrubý, Tomáš Mičola, Vukadin Vukadinovič, Zoran Mihajlovič, Václav Prošek, Karel Piták, Simon Deli, Aldo Baéz, Jaromír Zmrhal

Útočníci: Milan Škoda, Dame Diop, Marek Červenka

Turecko: Pět přípravných duelů

V Turecku čeká Slavii pět přípravných zápasů, poslední dva jsou v plánu 8. února, o den později se sešívaní vrací do Prahy.

2. února 10:00 Slavia – Cracovia Krakov
2. února 16:00 Slavia – Vardar Skopje

5. února 15:00 Slavia – NK Domžale

8. února 10:00 Slavia - FK Crvena Zvezda Bělehrad
8. února 16:00 Slavia – Amkar Perm

Termíny výkopů jsou středoevropského času. Změna programu vyhrazena.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články