Slávistky zakončily sezonu na stříbrné příčce | SK Slavia Praha
Více

Slávistky zakončily sezonu na stříbrné příčce

Ženy Slavie si v posledním utkání sezony poradily se Slováckem vysoko 6:3. Přesto nakonec berou stříbrné medaile, když v nadstavbě zůstaly o bod za Spartou.

Po čtyřech titulech v řadě končí letos slávistky na druhém místě ligové tabulky, o jediný bod za rivalkami ze Sparty. Sešívaná děvčata měla nejlepší útok ligy, když se 126 brankami ve 20 zápasech nastřílely o celých 38 gólů více než druhé sparťanky. Během hlavní části ligy i mistrovské nadstavby inkasovaly slávistky pouhých 22 branek.

Vítězství v posledním zápase sezony nad Slováckem se nerodilo lehce. Slávistky, které prohrou na Spartě v předchozím kole srazily šance na zisk titulu na minimum, začaly nervózně a po penaltě Bychkové a přesné střele Fabkové prohrávaly v poločase 1:2 (za sešívané se trefila Bartoňová). Zásluhou dvou gólů Pincové a jedné brance Dědinové, Kožárové a Szewieczkové ale nakonec utkání otočily a zvítězily 6:3.

SK Slavia Praha - 1.FC Slovácko 6:3 (1:2)

82. + 90. Veronika Pincová, 21. Eva Bartoňová, 59. Aneta Dědinová, 84. Tereza Kožárová, 88. Tereza Szewieczková - 6. Varvara Bychkova (pen.), 38. Klaudia Fabová, 89. Jaquelyn Moya Paz

Slavia: Barbora Votíková - Denisa Veselá (46. Jitka Chlastáková ) , Veronika Pincová , Nikola Sedláčková , Aneta Dědinová (86. Sára Juračková ) - Diana Bartovičová - Petra Divišová , Kateřina Svitková , Blanka Pěničková (46. Simona Necidová ) , Eva Bartoňová (70. Tereza Szewieczková ) - Tereza Kožárová

Sešívané ženy mají za sebou úspěšnou sezonu na evropské půdě, kde dokráčely až do čtvrtfinále Ligy mistryň. V té nejprve vyřadily běloruský Minsk, po něm islandský Stjarnan a ve čtvrtfinále nestačily až na budoucí finalistky z Wolfsburgu (navzdory domácí remíze 1:1). Mezi nejlepší osmičku evropských klubů se slávistky dostaly už podruhé v historii. 

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články