Slávistky vyhrály nad Stjarnanem 2:1! | SK Slavia Praha
Více

Slávistky vyhrály nad Stjarnanem 2:1!

Fotbalistky Slavie v osmifinále Ligy mistryň vyhrály venkovní zápas se Stjarnanem 2:1 po brankách Divišové a Svitkové. Odveta se hraje za týden v Edenu.
Slávistky do zápasu nastoupily bez distancované Krejčiříkové, kterou nahradila kapitánka Pěničková. Do zasněženého zápasu vstoupily hodně aktivně a hned první možnost měla Kožárová, jenže její hlavička skončila vysoko nad brankou. Velká aktivita a vysoký presink vyvolal řadu chyb v domácí obraně, které ale slávistky nedokázaly využít a pokusy Szewieczkové ani Svitkové nebyly nebezpečné. Pak nastala dramatická pětiminutovka, kdy si holky vzaly oddech. Nejdříve nevyšel Votíkové výběh na polovinu hřiště, Stjarnan toho ale nevyužil. Během krátké chvíle pak šla sama na branku Albertsdottirová, gólmanka Slavie ale kličku vystihla a vytěsnila ji z lepší střelecké pozice. Hned poté se Whiteová ve stejné pozici též dostala do velkého úhlu a slávistky odkoply míč na brankové čáře.

Červenobílé se ubránily, aby pak konečně mohly udeřit. Nejdříve po krásném průniku Bartoňové nevyšlo zakončení Kožárové, její oblouček spadl před branku, kde ještě dorážela hlavou Svitková, bohužel slabě. Ve 36. minutě Svitková vysunula rozběhnutou Divišovou, která překonala brankářku křížnou střelou a vstřelila tak důležitou vedoucí branku.

Se začátkem druhého poločasu začaly být domácí aktivnější směrem dopředu. Někdy jim sešívané pomohly svými nepřesnostmi, nebezpečnou šanci si ale Islanďanky nevytvořily. Až v 58. minutě se v nadějné pozici ocitla Cateová, její zakončení však nebylo přesné. V 68. minutě se pak v dobré pozici ocitla Henryová, míč jí ale v poslední chvíli vypíchla Chlastáková. Z následného rohu se však prosadila hlavou Pedersenová.

Naštěstí byla o minutu později ve vápně faulována Szewieczková a nabídnutou penaltu proměnila Svitková. Do konce zápasu si ani jeden tým nevytvořil větší šanci, holky si vedení v klidu pohlídaly.

„Přesvědčili jsme se, že je to těžký soupeř. Vezeme si slušný výsledek, ale pohárová matematika je někdy složitá. Ale každé vítězství se počítá. Soupeř byl hodně důrazný, hodně houževnatý, měli jsme tam pár hluchých míst, ale tento zápas jsme zvládli po technicko-taktické stránce. Holky to odmakaly, i když to nebylo někdy jednoduché, šly za svojí hranu. Do odvety si řekneme o dobrých i špatných věcech z dnešního zápasu a odvetu chceme zvládnout a postoupit,“ řekl po zápase trenér Pavel Medynský.

„První poločas jsme hrály naši hru, měly řadu šancí, šly do vedení. Druhý poločas jsme přestaly hrát, dostaly branku, ale naštěstí jsme se hned dostaly do vedení a pak už jsme to ukopaly. Odveta bude ještě hodně těžká,“ okomentovala zápas Tereza Kožárová. A co počasí? „Naštěstí moc nefoukalo, zima udělá své, ale popraly jsem se s tím dobře,“ doplnila.

Odveta je na programu ve čtvrtek 16. 11. od 18:30 v Edenu. Vstup zdarma pro majitele permanentních vstupenek, ostatní si mohou koupit lístky na ticketportal.cz.

Stjarnan - Slavia 1:2 (0:1)

Branky: 69. Pedersenová - 36. Divišová, 70. Svitková (pen.)

Stjarnan:
Fayová – Björnsdóttirová, Baldursdóttirová, Dolstraová, Whiteová – Cateová, Pedersenová – Henryová, Ásbjörnsdóttirová (K), Albertsdottirová (84. Óladóttirová) – Thorsteinsdóttirová

Slavia: Votíková – Chlastáková, Bartovičová, Pincová, Bartoňová – Pěničková, Cahynová – Divišová, Svitková, Szewieczková – Kožárová

ŽK: Henryová – Chlastáková, Bartovičová

Rozhodčí:
Lavrenovaiteová – Ramanauskieneová, Skipitieneová (Litva)


Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články