Slávistky v přípravě porazily německou Jenu 5:2 | SK Slavia Praha
Více

Slávistky v přípravě porazily německou Jenu 5:2

PRAHA/UMT EDEN - Slávistky sehrály na umělce v Edenu přípravné utkání proti německému týmu USV Jena. Díky skvělému vstupu do utkání se radovaly z výhry 5:2. Po dvou brankách Svitkové a Divišové se jednou prosadila Kožárová.
Německá Jena loni skončila na osmém místě z dvanácti týmů. Letos po podzimu je zatím na deváté příčce, v posledním kole nicméně porazily soupeřky sešívaných Wolfsburg, který je ve čtvrtfinále Ligy mistryň. V sestavě hostů se objevila i česká jména – Lucie Voňková a Jana Sedláčková.

Slávistky do zápasu vstoupily dobře a hned ve 3. minutě se ujaly vedení, když Chlastáková vystihla chybnou rozehrávku, před vápnem přihrála Svitkové, která přízemní střelou překonala hostující Laengertovou. Netrvalo to dlouho a sešívané se prosadily se znova. Svitková vyslala do úniku Divišovou, která brankářku prostřelila mezi nohy. A úvodní dvacetiminutovku završily slávistky skvělým presinkem, Divišová zblokovala rozehrávku, míč se dostal ke Kožárové a ta se osamocená před brankou nemýlila. Hostující hráčky si příliš nebezpečných příležitostí nevypracovaly, obrana pracovala spolehlivě.

Druhý poločas začal gólovou smrští. Nejdříve se do vápna dostala Chlastáková a její křížnou střelu doklepla do branky Divišová. Slavia na okamžik polevila a Voňková rychle snížila chytrým lobem. Minutu poté si za obranu naběhla Hausickeová a prostřelila Sladkou. Jenže slávistky rychle odpověděly a Svitková šikovně špičkou kopačky překonala vyběhnutou brankářku. Hru pak ovlivnilo postupné střídání obou týmů. Hostující Voňková měla ještě několik šancí, ale skórovat se jí už nepodařilo. Z brankové čáry vyhlavičkovala míč Čiperová po lobu Martinové. V závěru nebyl uznán gól Divišové pro odmávaný ofsajd.

Slavia Praha – USV Jena 5:2 (3:0)

Branky: 3., 51. Svitková, 14., 47. Divišová, 20. Kožárová - 49. Voňková, 50. Hausickeová

Slavia: Sladká - Tomášková, Necidová, Juračková (65. Čiperová), Dlouhá - Divišová, Svitková. Bartovičová, Pěničková (K) (89. Šušolová), Chlastáková (83. Malinová) - Kožárová

Jena: Laengert (64. Gornowitz) - Heinze (64. Schoepope), Melhado (64. Sedláčková), Breitenbach, Van den Heiligenberg (70. Loeser) - Weiss (68. Martin), Silva, Landeka (K), Arnold (68. Rudelic) - Hausicke, Voňková

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články