Slávistky se s Evropou loučí domácí remízou | SK Slavia Praha
Více

Slávistky se s Evropou loučí domácí remízou

Slávistky opět potvrdily, že jim Eden svědčí. Ve čtvrtfinále Ligy mistryň sice končí, proti silnému Wolfsburgu ale uhrály cennou remízu 1:1. Jedinou branku červenobílých vstřelila Petra Divišová.
Slávistky do zápasu nastoupily v totožné sestavě jako před týdnem. Wolfsburg sice měl od začátku územní převahu, slavistiky byly ale tentokrát v bránění zodpovědnější. Trpělivě držely prostory a nepouštěly soupeřky k šancím.

První náznak měly slávistky ve 12. minutě, kdy zkoušela technicky překvapit brankářku Divišová, míč však skončil nad břevnem. Ve 26. minutě pak střílela k tyči Wulleartová, avšak Votíková si s její střelou poradila.

Chvíli poté se k nebezpečné střele z úhlu dostala Divišová, gólmanka vytáhla na roh. Ve 30. minutě už přišla odměna za pracovitost. Po kombinaci Svitková rychle posunula na Divišovou, která z vápna za pomocí tyče skórovala – 1:0 pro Slavii!

Na druhé straně zblízka ve skluzu trefila břevna Jakabfiová. V závěru poločasu ještě krásnou technickou střelu předvedla Szewieczková, míč bohužel opět mířil těsně nad branku.

Ve druhém půli se styl hry moc neměnil, Wolfsburg měl v držení míč a neustále hledal skulinky v obraně sešívaných. Naopak slávistky jakoukoliv možnost využívaly k rychlému přečíslení. Dlouho však nebyly k vidění žádné šance.

Až v 67. minutě centrovala Kožárová a nabíhající Jessenová střílela bez přípravy, jistému gólu ale zabránila obránkyně vlčic. Z následného protiútoku se bohužel prosadila Pajorová a srovnala na 1:1.

V 80. minutě jsme měly slávistky štěstí, Votíkové podruhé pomohla branková konstrukce, to když centrovaný míč tečovala hráčka Wolfsburgu a ten skončil na tyči. S přibývajícím časem také sílil tlak hostů, kteří chtěli strhnout vedení na svou stranu. Sešívané ale udržely remízu.

Slávistky se tak z Evropou loučí jako jeden z osmi nejlepších celků ženského fotbalu. A sešívané opět potvrdily, že se jim v Edenu daří. Podpořit je přišlo přes 1 700 fanoušků a červenobílé ženy už posedmé za sebou na hlavním stadionu neprohrály.

SK Slavia Praha – VfL Wolfsburg 1:1 (1:0)

Branky: 30. Divišová – 68. Pajerová

Slavia: Votíková – Chlastáková, Bartovičová, Pincová, Bartoňová – Divišová (55. Pěničková), Svitková, Krejčiříková, Jessenová (88. Necidová) – Szewieczková (69. Dědinová) – Kožárová

Wolfsburg: Schultová – Fischerová, Wedemeyerová, Goesslingová (71. Blässeová) – Maritzová, Dickenmannová, Bjorková Gunnarsdóttiriová (59. Poppová), Jakabfiová, Kerschowská – Pajorová (76. Stolzeová), Wullaertová

ŽK: Dědinová
Diváci: 1 712
Rozhodčí: Lehtovaaraová – Mcmullenová, O´Neillová

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články