Slávistky přehrály Duklu 10:0! | SK Slavia Praha
Více

Slávistky přehrály Duklu 10:0!

Praha- Ženy do prvního mistrovského zápasu vstoupily suverénně a porazily Duklu vysoko 10:0. Třikrát se prosadila Svitková!

Před zápasem převzaly ocenění Kateřina Svitková za nejlepší střelkyni loňského ročníku a Blanka Pěničková za osobnost ligy. Od samého začátku si slávistky vytvořily velkou převahu. Duklu donutily zalézt před vlastní vápno a moc se nedostávalo k naší polovině. I kvůli zahuštěnému prostoru kolem vápna Dukly chvíli trvalo, než jsme si vytvořili pořádnou šanci. Po střele Divišové brankářka vyrážela a Jarchovská z dorážky trefila tyč. Po dvaceti minutách tlak stupňoval a bylo jen otázkou času, kdy se prosadíme. Centr Bartovičové skončil na břevně, Jarchovská z vápna střílela nad branku. Až ve 27. minutě po centru Divišové hlavičkovala Jarchovská do břevna a Kožárová z brankové čáry v pohodě doklepla. Ve 30. minutě Cahynová dlouhým křižným pasem našla Divišovou, která z voleje přihrávala před branku, kde zakončovala Svitková. Ve 44. minutě po centru Dědinové zpětnou přihrávkou Divišová našla Kožárovou, která prostřelila vše před sebou.

Druhý poločas začal skvostně, ve 47. minutě špatně odvrátila míč Beránková a za vápnem se Divišová prosadila střelou pod břevno. 48. minuta přinesla centr Kožárové a přesné zakončení hlavou Dědinové. Zápas byl rozhodnutý, takže pro slávistky nebyl problém přidávat další branky, zvlášť když nemusely bránit a mohly vše vrhnout do útoku. V 58. minutě přišel další z řady centrů od Divišové, tentokrát Kožárová místo střely ještě volila přihrávku na Szewieczkovou, která z deseti metrů skórovala. Po pár minutách skórovala hlavou Jarchovská po přesném centru Chlastákové. V 68. minutě předvedla Svitkové své fotbalové umění, když prakticky z nulového úhlu přehodila brankářku a pomocí tyče přidala svůj druhý gól. V 74. minutě mířil do dukelského vápna další centr, ale Bažoutová si jej srazila do vlastní sítě. V poslední minutě završila hattrick Svitková.

"Na začátek soutěže jsme odehráli velmi dobré utkání, dali hodně branek. Trochu mě zklamala Dukla, protože nevylezla za půlku. Náš tým podal velmi dobrý výkon, kolektivní a i po prostřídání se holky dostávaly do zakončení a přidávaly góly. Dnes to bylo pozitivní," chválil trenér Pavel Medynský.

SK Slavia Praha – FK Dukla Praha 10:0 (3:0)

Branky: 30., 69. a 90.+1 Svitková , 27. a 44. Kožárová, 47. Divišová, 48. Dědinová, 58. Szewieczková, 60. Jarchovská, 75. vlastní

Sestava: Sladká, Chlastáková (61.Skálová), Sedláčková (61.Budošová), Dědinová, Bartovičová, Divišová, Cahynová (55.Szewieczková), Svitková, Pěničková (55.Necidová), Kožárová, Jarchovská (61.Veselá).

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články