Slávistky porazily Ostravu | SK Slavia Praha
Více

Slávistky porazily Ostravu

Fotbalistky Slavie se nadřely při výhře nad Baníkem Ostrava, který porazily 3:0. Dlouho to navíc bylo o pouhou branku. Nakonec se dvakrát prosadila Divišová, z penalty Pěničková.
Fotbalistky Slavie se nadřely při výhře nad Baníkem Ostrava, který porazily 3:0. Dlouho to navíc bylo o pouhou branku. Nakonec se dvakrát prosadila Divišová, z penalty Pěničková.

Fotbalistky Slavie nastoupily bez tří stabilních hráček Veroniky Pincové, Kláry Cahynové a Marcely Krůzové. Slávistky si od začátku vytvořily menší územní převahu, ale to bylo asi tak vše, jelikož Baník dobře bránil a nepouštěl nás na dostřel. Z naší strany chyběl lepší pohyb a přesnější přihrávky, soupeř většinu pokusů dokázal eliminovat. Poprvé jsme zahrozili až v 16. minutě, kdy ze standardní situace střílela těsně vedle branky Pěničková. Soupeř si toho taky mnoho nevytvořil, občas zkusil využít našeho zaváhání, ale případné hrozící nebezpečí jsme eliminovali. Svou první větší šanci měla ve 21. minutě Divišová, ale z úhlu střílela nad branku. Trefila se o pár minut později, kdy se dostala za obranu a bezproblémů obešla i brankářku. V závěru jsme měli dvě možnosti, Voňková se probíjela do vápna, její střela k tyči nebyla příliš prudká, a po rohu Nepokojové trefila hlavou břevno Budošová.

Začátek druhého poločasu patřil Ostravě, kdy byl blízko vyrovnání. Po hrubce mohla dát do prázdné branky baníkovská hráčka, ale Králová dokázala z brankové čáry vykopnout. A o chvíli později zkoušela Hlavenková z dálky překvapit brankářku Taušovou. Pak jsme hru uklidnili a zase se zvedli. Po centru Voňkové hlavou zakončovala Nepokojová, ale větší šanci měla o chvíli později, kdy si naběhla na centr Odehnalové a z voleje prudce zakončovala, jenže parádní zákrok předvedla brankářka Bednaříková. V 65. minutě byla ve vápně faulována Divišová a nařízený pokutový kop proměnila Pěničková. Tím bylo o zápase definitivně rozhodnuto, zbytek utkání byl v naší režii, Ostrava se již na nic nezmohla. Třetí gól jsme přidali brzy, po pěkném uvolnění Odehnalové a zaváhání obrany s brankářkou v pohodě zakončovala do prázdné branky Divišová. Šanci pak měla ještě Dědinová a Voňková.

Slavia - Ostrava 3:0 (1:0)
Slavia:
Taušová - Tomášková, Odehnalová, Králová, Beštová (83. Mukařovská) - Voňková, Pěničková, Budošová, Nepokojová (78. Holečková) - Divišová, Necidová (60. Dědinová)
Branky: 27. a 77. Divišová, 65. Pěničková z pen.
Střely na branku: 8 - 3, mimo branku: 6 - 1, rohy: 11 - 1


Juniorky:

Slavia - Ostrava 6:0 (2:0)
Slavia: Palková - Jedličková, Bažoutová, Klesnilová, Mukařovská (51. Jášová) - Dědinová, Břížďalová (70. Necidová), Kozlíková, Dlouhá - Brázdová, Vyskočilová
Branky: 23. a 45. Dlouhá, 11. Dědinová, 46. Břížďalová, 47. Brázdová, 56. Palková
Střely na branku: 13 - 2, mimo branku: 12 - 1, rohy: 8 - 1

Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články