Slávistky narazí na Gintru Universitetas | SK Slavia Praha
Více

Slávistky narazí na Gintru Universitetas

Fotbalistky Slavie se v Lize mistryň střetnou s litevským týmem Gintra Universitetas. První zápas se hraje venku 12. nebo 13. září, odveta za čtrnáctí dní v Praze.

Gintra dominuje v domácí soutěži, vyhrává každoročně titul. Hrají systémem jaro - podzim. V sezoně 2017 vyhrála ligu pouze s jednou prohrou, na druhé místo měla náskok 11 bodů a vstřelila neuvěřitelných 175 branek. Tuto sezonu mají po osmi kolech zatím 100% bodovou úspěšnost.

V Lize mistryň letos Gintra postoupila z kvalifikace, jediná bodová ztráta byla proti týmu Honka. Loni zažila úspěšnou sezonu, kvalifikaci prošla bez ztráty bodu. V prvním kole dokázala porazit FC Zürich, když o všem rozhodla jejich venkovní výhra 2:1. V osmifinále však nestačila na Barcelonu a prohrála 0:3 a 0:6. Další účast v prvním kole se datuje na rok 2014, když dokázala postoupit přes Spartu po dvou remízách 1:1 a následných úspěšných pokutových kopech.

"Není to top tým, bude na naší úrovni, takže se s tím popereme. Nejedná se o outsidera, očekávám vyrovnané zápasy. Bude hrát roli každý detail, každá maličkost v naší hře a hodně napoví výsledek z prvního zápasu venku. Tyto týmy hrají obecně náročný, hodně technický fotbal," řekl k soupeři trenér Pavel Medynský.

Moc nadšená nebyla Eva Bartoňová. "S losem spokojená nejsem, protože to není atraktivní soupeř. Budou docela silní, mají třetí nejvyšší koeficient z nenasazených, takže nás nečeká nic lehkého. Ale myslím že to zvládneme, protože máme dostatečně kvalitní tým," uvedla.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články