Slávistky hodnotí výhru nad Atasehir | SK Slavia Praha
Více

Slávistky hodnotí výhru nad Atasehir

Slávistky zaznamenaly úspěšný vstup do kvalifikace Ligy mistryň vysokou výhrou 7:2 nad tureckým Atasehirem. "Zaslouženě jsme vyhrály," říká střelkyně Michaela Dubcová.

"Myslím, že můžeme být spokojeni, daly jsme sedm branek a zaslouženě vyhrály," řekla po zápase autorka první branky Michaela Dubcová. "Zápas měl tempo, hrál se ofenzivní fotbal, který nám vyhovoval. Naše hra měla i chyby, kterých semusíme v budoucích zápasech vyvarovat. Každopádně vydařené utkání," doplnila. První gól ve Slavii si užila. "Nabíhala jsem z pravé strany, když se ke mně dostal nádherný centr za obranu od Péťi Divšové a já pak míč uklidila hlavou na zadní tyč. Moc mě gól potěšil."

Dvě branky vstřelila Petra Divišová. "Zápas nebyl vůbec jednoduchý, ač výsledek tomu nenapovídá. Soupeř měl svou kvalitu především v ofenzivní činnosti, svým důrazným přístupem a častým vynucováním si faulu, se snažil kouskovat hru. Z naší strany to bylo chvilkami neuspořádané, nepřesné a proto si výsledku v dnešním utkání nesmirně vážíme," hodnotila zápas. Jak popsala své dvě trefy? "Na první gól jsem si nabíhala do prostoru před brankou, kam mířil ze strany přízemn centr, včasným zakřičením na Terku (Kožárová pozn. red.), která tušila, že za ní budu, nádherně pustila a defacto jsem doklepávala do prázdné branky. U druhé branky jsem si navedla míč k vápnu soupeře a z dálky vystřelila, který skončil v horní části branky."

"Výsledkově se nám vstup do turnaje povedl, i když mě mrzí dvě inkasované branky, protože jsme toto utkání mohli zvládnout bez obdržené branky. Na druhou stranu holky měly množství střel, zajímavých situací a dali jsme sedm branek, což je dobrý počin do začátku turnaje. Spokojený ale nejsem, protože chyb ve hře bylo moc. Věřím, že se budeme pomalu sehrávat a další utkání zvládneme herně lépe než toto," okomentoval utkání trenér Pavel Medynský.

Další zápas je na programu v pátek od 18 hodin proti týmu Mitrovica, která první zápas prohrála 1:6.

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Další články