Slávisté v reprezentačních výběrech | SK Slavia Praha
Více

Slávisté v reprezentačních výběrech

Své první zápasy mají za sebou reprezentační výběry. Za A-tým zasáhli do hry Tomáš Souček a Jan Bořil. Daniel Trubač přispěl asistencí na vítězný gól v dresu Lvíčat k výhře Česka U21 nad Chorvatskem. Výhru U20 nad Itálií 1:0 zařídil Matěj Chaluš!

Česká republika

A-tým

Do prvního zápasu China Cupu proti Uruguayi naskočila v základní sestavě dvojice Tomáš Souček – Jan Bořil. Bohužel krajní obránce Honza Bořil musel ze hry v 38 minutě odstoupit. Tomáš Souček střídal v 76. minutě. Český tým prohrál 0:2.

U21

V boji o naději na postup na mistrovství Evropy hostila Lvíčata v Karviné Chorvatsko. Čeští mladíci odčinili vysokou prohru v Chorvatsku, jde prohráli 1:5, tentokrát svého soupeře porazili v poměru 2:1! Daniel Trubač nastoupil v základní jedenáctce, povedenou individuální akcí a následnou přihrávku na vítězný gól České republiky měl důležitý podíl na výhře!

U20

V dalším zápase Elite Tournament přivítalo Česko v Plzni Itálii. Matěj Chaluš a Daniel Souček naskočili do duelu od první minuty a odehráli plných devadesát minut. Jan Kuchta přišel do zápasu v 69. minutě, Pavel Bucha pak v minutě 83. Právě když byli na hřišti všichni hráči Slavie, padl rozhodující gól utkání! Vítěznou trefu zařídil jako správný kapitán Matěj Chaluš, který se prosadil v poslední minutě po rohovém kopu.

U19

První zápas Česka U19 v závěrečné části kvalifikace na ME proti Polsku skončil bezbrankovou remízou. Český národní tým měl vekou šanci vstřelit gól z pokutového kopu, ten však brankář Polska zneškodnil. Stoper Vojta Mareš odehrál celý zápas.

U18

Tým U18 odehrál přípravný duel proti Dánsku, zápas skončil krásnou výhrou českého týmu 3:0. V základní sestavě naskočil Michael Hönig, v 63. minutě ho vystřídal další slávista Matěj Valenta, který si připsal asistenci na třetí trefu Česka.

U17

Vstup do poslední kvalifikační fáze ME U17 se českým mladíkům nepovedl, ze zápasu odešlo se třemi body Srbsko, které zvítězilo 2:0. Celé utkání odehráli Jakub Markovič, Daniel Kosek, Jan Žambůrek, Matěj Vít a Ladislav Krobot.

Zahraniční hráči mládeže

O postup na ME U19 bojují také mládežničtí reprezentanti zahraničních států. Kristijan Trapanovski v dresu Makedonie přišel do duelu s Lotyšskem za nepříznivého stavu 0:2, Makedonie dokázala pouze snížit na konečných 1:2. Eric Schnürer odehrál za Rakousko U19 celé střetnutí, ze zápasu bere ale tři body Turecko díky výhře 2:0. Bosna U19 nestačila na Dánsko v poměru 3:2, Imad Rondić přišel do zápasu v 78. minutě. Vysokou výhrou 4:0 vstoupilo do kvalifikace Rumunsko U19, debakl schytalo Polsko, Andrei Sintean odehrál 65 minut.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články