Slávisté si dvakrát poradili s Plzní: U14 5:1 a U15 3:0! | SK Slavia Praha
Více

Slávisté si dvakrát poradili s Plzní: U14 5:1 a U15 3:0!

PRAHA/EDEN – Slavisté U14 a U15 mají za sebou povedenou předehrávku. Viktorii Plzeň porazili sešívaní 5:1 a 3:0.
Tabulku ligy tak svěřenci trenéra Boeva (Slavia U14) jasně vedou, když mají po úterním zápasu už jedenáctibodový náskok na druhou Spartu.

Ve čtvrtek 28. března pak „čtrnáctka“ odjíždí reprezentovat Slavii na turnaj do francouzského Sens. Info o průběhu turnaje přineseme na slavia.cz.

„Dne 26. března jsme předehrávali víkendový zápas s Plzní. Na začátku zápasu jsme se vrátili k našemu systému hry 3-4-3. Presovali jsme a vysoko napadali rozehrávku soupeře. Rychle jsme odebírali ztracené balony a hned jsme se snažili o založení útoku. Právě po dobrém presinku a následné rychlé kombinaci jsme dali první dva góly,“ hodnotil úvod zápasu trenér Slavie U14
Vasil Boev.

„Do poločasu jsme přidali ještě jeden gól a vedli jsme o půli 3:0. Musím říct, že od posledního vzájemného zápasu (14:0 pro nás) se Plzeň hodně zlepšila a zápas měl velice dobrou úroveň. Do druhého poločasu jsme nastupovali v rozestavení pozměněném na 3-5-2. Hráči velice dobře plnili svoje úkoly a předvedená hra vypadala moc dobře. Nepolevili jsme na presinku a stále útočili. Přidali jsme dva krásné góly a spoustu dalších šancí neproměnili,“ byl trenér Boev spokojen i s větší částí druhé půle.

„Nepochopitelně ale naši hráči úplně vypustili posledních pět minut a po jednom varovaní, kdy šel soupeřův hráč sám na našeho gólmana, jsme zaslouženě inkasovali. Hráče musím kromě posledních pěti minut pochválit za snahu i předvedenou hru,“ zakončil trenér Slavie U14.

SK Slavia Praha U14 – FC Viktoria Plzeň U14 5:1 (3:0)
Branky Slavie:
8. Stříbrský, 17. Lauricella, 25. Šusta, 41. a 46. Schneider

U15 nadělila Plzni trojku

„Od samého začátku utkání jsme měli více ze hry, více jsme drželi míč na svých kopačkách a byli jsme za to odměněni dvěma brankami Sodomy,“ těšil povedený úvod utkání trenéra Slavie U15 Pavla Vyhnala.  

„Ve druhém poločase jsme po deseti minutách přidali Lauricellou třetí branku a zápas jsme do samého závěru kontrolovali. Utkání se nám podařilo zvládnout nejen výsledkově, ale byli jsme hlavně potěšeni velice dobrým výkonem. Kluci podali poctiví, kvalitní a týmový výkon a za to si zaslouží pochvalu. Ke kvalitě utkání přispěl i výkon Plzně,“ pokračoval v hodnocení trenér Vyhnal.

SK Slavia Praha U15 - FC Viktoria Plzeň U15 3:0 (2:0)
Branky:
Sodoma 2, Lauricella
Slavia: Toman - Pek, Husenský, Vyskočil, Žežulka - Lauricella, Král (53. Souček), Bucha – Vejvar (62. Kovařík), Krejdl (62. Zlámal), Sodoma (36. Novák)

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články