Slavii posílí Ibrahim Traoré | SK Slavia Praha
Více

Slavii posílí Ibrahim Traoré

Na úvod reprezentační přestávky přivítali sešívaní v Edenu novou posilu. Na hostování s opcí přichází do Slavie záložník Ibrahim Traoré.

Slavia přivedla ze Zlína devětadvacetiletého středopolaře Ibrahima Bejamina Traorého na hostování do konce podzimu s opcí na následný přestup. „Ibru jsme přivedli hlavně proto, že se nám zejména kvůli zranění výrazně omezila možnosti výběru hráčů ve středu pole. Kuba Hromada z toho opět vypadl a bude mít co dělat, aby se do toho v průběhu podzimu vrátil. Tím, že hrajeme základní skupinu Evropské ligy, bude na podzim tolik zápasů, že nechceme přetížit Tomáše Součka a Josefa Hušbauera,“ objasňuje příchod nové posily sportovní ředitel Jan Nezmar.

Proč právě Traoré? „Je to typ hráče, který může naskakovat na obou těchto pozicích, takže se nám do toho velmi hodil. Navíc má teď velmi dobrou formu, což prokazoval v zápasech za Zlín. Věříme, že jeho působení ve Slavii bude velmi kvalitní,“ dodává Nezmar.

Radost z příchodu do Edenu neskrýval ani devětadvacetiletý záložník. „Jsem šťastný, že se moje hostování podařilo dotáhnout a že jsem ve Slavii. O jejím zájmu jsem se dozvěděl prakticky před týdnem před zápasem se Slováckem a byl jsem za to rád. Až po zápase jsem pak obdržel konkrétní nabídku na smlouvu. S trenérem jsem tu ještě nemluvil, ani s ostatními hráči, všechny uvidím poprvé až na úterním tréninku, kdy se připojím k týmu,“ říká Ibrahim Traoré.

Čeká ho zde i Evropská liga, jejíž atmosféru si ozkoušel už ve svém předchozím angažmá. „Jsem moc rád, že si se Slavií zahraji Evropskou ligu, je to hodně dobrá soutěž. Máme skvělý tým a doufám, že v ní dosáhneme co nejlepších výsledků,“ hlásí nová posila.

Ibrahim Benjamin Traoré se narodil 16. září 1988 v největším městě Pobřeží Slonoviny Abidžanu, před příchodem do Česka hrál v Libyi za klub Al-Ahly. Inspirován úspěšnou kariérou Bonyho Wilfrieda se v roce 2014 rozhodl přesunout do Česka, kde získal angažmá v druholigovém Táborsku. Za něj v průběhu necelých 4 sezon nastoupil ke 48 ligovým zápasům, ve kterých vstřelil 9 branek.

V roce 2016 se po povedeném startu ročníku přesunul do Zlína, který si jej vyhlédl jako náhradu za Tomáše Poznara. Od té doby stihl Traoré ve Zlíně vyhrát MOL Cup, Československý superpohár a nastoupit ke všem šesti zápasům ševců v Evropské lize. V nejvyšší domácí soutěži zatím odehrál 52 zápasů, většinu z nich ve středu zálohy. Za Zlín se trefil dvakrát, k čemuž přidal 7 asistencí. Letos je jedním z hlavních strůjců dosavadního úspěšného tažení Zlína FORTUNA:LIGOU.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články