Slavii čeká v úterý důležitá pohárová odveta | SK Slavia Praha
Více

Slavii čeká v úterý důležitá pohárová odveta

EDEN - Slavisté mají před sebou důležitou odvetu osmifinále Poháru České pošty. V úterý přivítají v Synot Tip Areně v Edenu Varnsdorf, se kterým v prvním zápase hráli bez branek. „Pohár je pro nás velká výzva,“ zní ze slávistické šatny před úterním zápasem.
„Čeká nás těžký zápas s kvalitním soupeřem, my to víme. Je to mužstvo, které má parametry první ligy a tabulka to i říká. Poháru přikládáme velkou vážnost, rádi bychom samozřejmě postoupili dál. Je to pro nás priorita. Zápas s Bohemkou je za námi a teď už vše směřujeme k poháru, víme, že to nebude lehké. Nula nula je zrádný výsledek, dostaneme branku, musíme dát dvě a tak dále. Čeká nás šichta,“ uvedl trenér Slavie Miroslav Koubek.

Na marodce stále zůstávají brankáři Kamil Čontofalský a Radek Černý a obránce Milan Bortel. S tréninkem naopak začal o víkendu Martin Fenin, který měl v týdnu problémy s kotníkem. 

Kromě samotného vítězství potěšil slávistické fanoušky po zápase s Bohemians Praha 1905 také návrat Tomáše Mičoly po zranění. Ten tak může zasáhnout do úterní odvety poháru. „Věřím v jakékoliv vítězství. Samozřejmě si uvědomuji, že soupeř je nebezpečný a ve druhé lize se mu daří. Nebude to pro nás nic jednoduchého,“ myslí si před úterním zápasem Tomáš Mičola, který nastoupil v zápase s Bohemians Praha 1905 ve druhé půli. 

„Už jsem v pořádku. Jsem připraven nastoupit proti Varnsdorfu od začátku. Měl jsem se léčit původně na šest týdnů, ale zázrakem jsem se uzdravil dříve a po dvou týdnech jsem začal běhat. Jsem šťastný a rád, že už klukům můžu konečně pomoci na hřišti,“ popsal své zdravotní trable slávistický ofenzivní záložník.

Poháru České pošty dávají sešívaní velkou prioritu. „Momentálně je to naše největší výzva,“ zdůrazňuje střelec gólu z letošního úvodního zápasu proti Baníku. „Uděláme všechno pro to, abychom na jaře v poháru pokračovali,“ slibuje
Tomáš Mičola. „Pohár má pro nás velkou roli. Nejen kvůli možnosti kvalifikace do evropských pohárů. Každý z týmu a klubu tomu přikládá velkou důležitost,“ přidává brankář Matej Rakovan.

V prvním utkání Slavia ani Varnsdorf branku nevstřelili. „Gól z venku platí prakticky za dva, takže musíme dát o gól více než soupeř,“ jednoduše počítá
Tomáš Mičola před odvetou. „Výsledek z prvního zápasu je zrádný. Musíme se s tím vypořádat a hrát zodpovědně od začátku až do konečného hvizdu rozhodčího,“ upozorňuje Matej Rakovan.

Co musí slávisté zlepšit oproti původnímu utkání? „Varnsdorf hrál dobře, dělal nám problémy po stranách, takže tomu musíme zabránit. Už se ale nesmíme dívat na soupeře, musíme se soustředit sami na sebe,“ má jasno Tomáš Mičola. „Musíme dobře pracovat. Máme za sebou dva výsledkově úspěšné zápasy. Když k tomu přidáme kvalitu, jsem přesvědčený, že v odvetě budeme úspěšní,“ věří brankář Matej Rakovan.

Jaký průběh očekává slávistický gólman v úterním utkání? „Vyrovnaný zápas, ve kterém bude soupeř nepříjemně vystrkovat růžky, protože cítí svou šanci na postup. Já však věřím, že jsme momentálně na dobré cestě a dokážeme, že máme kvalitní mančaft a potvrdíme stoupající tendenci našich výkonů v posledních zápasech a dokážeme postoupit,“ doufá před odvetou osmifinále Poháru České pošty s Varnsdorfem gólman Matej Rakovan.

Permanentkáři zdarma, v magazínu Poločas Viktor Šimeček

Všichni permanentkáři mají na zápas vstup zdarma po předložení permanentní vstupenky. Na utkání bude otevřena hlavní (západní) tribuna a Tribuna Sever. Jednotné vstupné na zápas je 90 korun. Na jednorázovou vstupenku lze uplatnit tradiční slevy (důchodci, studenti, členové Odboru přátel a Fanklubu, osoby ZTP/TP). Stadion se otevírá hodinu před začátkem zápasu.

Vstupenky je možné zakoupit na pokladnách v Edenu i přes internet v síti Ticketportal zde.

V omezeném vydání magazínu Poločas, které bude stát speciálních 5 korun, najdete velký rozhovor se slávistickým talentem Viktorem Šimečkem nebo ohlédnutí za letošními pohárovými zápasy Slavie.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články