Slavia získala Levana Keniu | SK Slavia Praha
Více

Slavia získala Levana Keniu

PRAHA – Slavia získala posilu z Gruzie. Tým Miroslava Beránka doplní ofenzivní záložník Levan Kenia, který naposledy hrál s Martinem Latkou v německé Fortuně Düsseldorf. Slavia v současnosti pracuje na všech formalitách příchodu gruzínského záložníka, aby mohl být k dispozici trenérskému týmu v utkáních.

„Jsem rád, že se nám povedlo ve spolupráci s agenturou MLM Sport management Levana přivést. Věříme, že prokáže svoje kvality a ukáže výkony, které potěší naše fanoušky,“ uvedl sportovní ředitel a člen představenstva Karol Kisel„Zatím jsme se domluvili na spolupráci do 30. června 2015, která může být prodloužena,“ doplnil Kisel.

Levan Kenia trénoval se Slavií už minulý týden, stačil tak klub dobře poznat „Jsem velmi nadšen. Líbí se mi tým i atmosféra v něm. Těším se, až budu moci zasáhnout do utkání,“ prozradil gruzínský záložník, v jehož příchodu sehrál roli také Martin Latka.

„S Martinem jsme velmi dobří kamarádi. Hráli jsme spolu ve Fortuně Düsseldorf. Ve všem mi pomohl a udělal vše pro to, abych mohl ve Slavii být,“ vysvětlil Levan Kenia. „Poprvé jsem se o zájmu Slavie doslechl od svého manažera, který byl v kontaktu se Slavií. Spojil jsem se s Martinem Latkou a Karolem Kiselem a následně nic nebránilo tomu, abych do Prahy přijel,“ pokračuje bývalý hráč Schalke 04.

Kromě Schalke hrál Kenia právě v Düsseldorfu nebo na Ukrajině. Proč si nyní vybral Slavii? „Přišel jsem do Slavie proto, abych pomohl Slavii. Nic jiného mě nezajímá. Budu se snažit, abychom se v budoucnu dostali do evropských pohárů. Mým druhým cílem je návrat do gruzínské reprezentace,“ dodává Kenia.

„Slavia má také skvělé fanoušky, což je pro mě ohromně důležité. Stejně jako to, že hraje na nejlepším a nejfotbalovějším stadionu v Čechách. Udělám pro Slavii to nejlepší, co bude v mých silách,“ zakončil Levan Kenia.

Levan Kenia se narodil 18. října 1990, nedávno tedy oslavil čtyřiadvacáté narozeniny. Na svůj věk má ale bohatý fotbalový životopis. V lednu 2008 totiž přestoupil z Lokomotivy Tbilisi do Schalke 04. Hned v roce 2008 si ještě jako sedmnáctiletý připsal debut v A-týmu německého klubu, když nastoupil v tehdejším Poháru UEFA proti Apoel Nikósie. Zajímavostí je, že ve 14 letech byl na testech v FC Barcelona.

Na jaře 2009 poprvé okusil atmosféru Bundesligy, když nastoupil do duelu Schalke 04 – Karlshruher. Za Schalke celkem nastoupil k 11 duelům, v létě 2012 následně přestoupil do ukrajinského týmu Karpaty Lvov. Během sezony na Ukrajině nastoupil Levan Kenia k 20 zápasům, ve kterých vstřelil tři góly.

Před rokem v létě se gruzínský reprezentant, který si debut za národní tým připsal už v šestnácti letech a od roku 2007 nasbíral v národním týmu 23 startů, vrátil zpět do Německa. Jeho novým klubem byl Fortuna Düsseldorf, kde se stal spoluhráčem Martina Latky. Od léta 2014 je volným hráčem.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články