Slavia v přípravě porazila Pardubice 4:0 (foto) | SK Slavia Praha
Více

Slavia v přípravě porazila Pardubice 4:0 (foto)

Slavia v přípravě porazila Pardubice 4:0. Gólově se prosadili Milutinović, Voráček, Vlček a Blažek, který se tak po zranění vrátil do sestavy sešívaných a hned si připsal branku a asistenci.

EDEN - Slavia v přípravě porazila Pardubice 4:0. Gólově se prosadili Milutinović, Voráček, Vlček a Blažek, který se tak po zranění vrátil do sestavy sešívaných a hned si připsal branku a asistenci.

V sestavě Slavie mohli diváci najít jedno překvapení. Na levé záloze totiž nastoupil Daniel Veselý, vnuk po legendárním Františku Veselém.


Úvod zápasu nepřinesl atraktivní podívanou, ale tempo hry diktovala Slavia. Hostující obrana hrála ale koncentrovaně a nepouštěla sešívané do vyložených šancí.


Skóre se otevřelo až osm minut před koncem první půle a stálo to za to. Standa Vlček dohrál míč u rohového praporku, patičkou ho posunul na Jirku Vondráčka, který nacentroval na hranici velkého vápna. Zoran Milutinović si balón zpracoval na prsa a trefil se z voleje přesně k tyči.


Minutu před přestávkou Slavia své vedení navýšila. Martin Voráček si zkrotil dlouhý nákop za obranu a přesně přeloboval brankáře.


Do druhé půle nastoupil Jan Blažek a hned po minutě na hřišti se radoval z gólu. Náš útočník napálil míč z první a z hranice vápna se trefil k pravé tyči.


Po přestávce si sešívaní připsali více vyložených šancí než v první půli, gólů ale vstřelili stejně. Patnáct minut před koncem skóre uzavřel Standa Vlček. Po pravé straně se prokličkoval Jan Blažek a předložil míč před branku Vlčkovi do vyložené pozice a ten v pohodě zavěsil.

„Hráli jsme v hodně kombinované sestavě, těší mě, že všichni k tomu přistoupili velice zodpovědně a že se nám zápas povedl i výsledkově. Budeme pokračovat dál v práci, kterou před sebou máme. Naším záměrem bylo, aby hráči tentokrát odehráli celých devadesát minut a ne jen pětačtyřicet. Ti, kteří dnes nehráli, tvrdě trénovali vedle na hřišti. Takže další parta zase odehraje celých devadesát minut v dalším zápase se Slovanem,“ uvedl trenér Slavie František Straka.

I ve středečním utkání s Pardubicemi se v sestavě objevila řada mladých hráčů.

„S Michalem Petroušem jsme se domluvili, že tyto hráče budeme testovat. Že je budeme v těchto utkáních využívat, abychom viděli, jakou mají sportovní kvalitu. Také chceme, aby si hráči postupně zvykali na kolektiv v áčku i na jinou zátěž. Nejen já, ale i moji asistenti jsme v kontaktu s trenérem B-týmu, takže máme o hráčích přehled, co a jak dělají,“ doplnil trenér František Straka.



SK Slavia Praha – FK Pardubice 4:0 (2:0)

Branky: 37. Milutinović, 44. Voráček, 46. Blažek, 75. Vlček

Sestava Slavie:

I. poločas: Hrubeš – Dostál, Cicman, Hubáček (K), Sudek – Čepelák – Vondráček, Milutinović, Veselý – Voráček, Vlček.

II. poločas: Hrubeš – Dostál, Cicman, Hubáček (K), Sudek – Čepelák – Blažek, Milutinović, Vondráček – Voráček, Vlček.


Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články