Slavia v přípravě nestačila na bratislavský Slovan | SK Slavia Praha
Více

Slavia v přípravě nestačila na bratislavský Slovan

Slavia se v dalším přípravném zápase střetla v hlavním městě našich východních sousedů s místním Slovanem. S aktuálně druhým týmem Slovenské ligy prohráli sešívaní 0:2.

BRATISLAVA – Slavia se v dalším přípravném zápase střetla v hlavním městě našich východních sousedů s místním Slovanem. S aktuálně druhým týmem Slovenské ligy prohráli sešívaní 0:2.

První poločas přinesl několik šancí, nejblíže ke gólu měl ve 22. minutě bratislavský Šebo. Na zadní tyči k němu propadl dlouhý centr a útočník Slovanu uklidil míč do sítě. Naštěstí byl předtím rozhodčími odmáván ofsajd.

Slovan se tak prosadil až ve 37. minutě. Poté, co Hubáček ztratil míč při rozehrávce, postupovali bratislavští tři na jednoho a Šebo neměl problém poslat míč do odkryté brány. To už na hřišti nebyl Martin Hurka, který musel vystřídat kvůli nakopnutému kotníku.

Druhý poločas přinesl zvýšenou aktivitu Slavie a sešívaní při napadání získali velké množství míčů. Ani největší šance, ve které střílel v ideální pozici Jan Blažek, ale branku nepřinesla. Druhý zásah si naopak připsali domácí. Jedenáct minut před koncem zvýšil na konečných 2:0 Čermák, který dostal ideální přihrávku do vápna od Baygyaoka.

Straka: Chybělo gólové vyjádření

„Hráli jsme se soupeřem, který ukázal velkou kvalitu. Určitě to byl dobrý zápas, akorát mě mrzí, že jsme se vlastními chybami připravili o lepší výsledek,“ shrnul své pocity z utkání trenér František Straka.

„Utkání splnilo to, co jsem očekával. Bylo tam nasazení, byla tam bojovnost. Hráči odehráli celých devadesát minut maximum, co mohli, chybělo nám jenom gólové vyjádření. V první půli byl ve dvou šancích Milan Škoda, ve druhém poločase byl Jan Blažek sám před bránou. To nás stálo lepší výsledek,“ litoval Straka promarněné šance Slavie.


ŠK Slovan Bratislava – SK Slavia Praha 2:0 (1:0)

Branky: 37. Šebo, 79. Čermák

Slovan: Putnocký – Halenár (64. Meszáros), Žofčák (46. Grendel), Milinković (78. Čermák), Kopúnek (79. Kolčák), Kladrubský, Bagayoko, Smetana, Pauschek, Dosoudil (59. Jánošík), Šebo (59. Piliev)

Slavia: Berkovec - Nitrianský, Latka, Hubáček, Čonka - Prošek, Dembélé (67. Čepelák), Trubila (82. Dembélé) – Hurka (32. Milutinovič) - Škoda, Böhm (58. Blažek)

ŽK: Trubila

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články