Slavia přivítá v neděli Teplice | SK Slavia Praha
Více

Slavia přivítá v neděli Teplice

PRAHA - Slávisté se podruhé za sebou představí na domácím hřišti. V neděli od 17:30 přivítají v Edenu Teplice, které na jaře také ještě neprohrály.
„Je to pro nás další důležitý zápas v řadě. Nabádáme hráče, aby byli po utkání s Plzní obezřetní. Musíme k nedělnímu duelu přistoupit stejně zodpovědně jako právě k zápasu s Plzní. Vůbec nesmíme rozlišovat, o jakého jde soupeře a kde se nachází v tabulce,“ uvedl trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.

„Chceme vítězství s Plzní potvrdit v dalším duelu a po utkání opět sdílet radost s našimi fanoušky. Rádi bychom pokračovali na vítězné vlně, ale nechceme nic podcenit,“ ubezpečuje kouč sešívaných.

Teplice se na jaře prezentují dobrými výsledky a ještě neprohrály. „Máme k Teplicím velký respekt jako ke každému soupeři. Soupeř první tři jarní zápasy neprohrál a nebude to pro nás jednoduché. Ale přáli bychom si, aby zase při zápase byla stejná atmosféra jako proti Plzni a na konci se odehrál podobný scénář,“ dodává.

K utkání nebude připraven pouze Marko Alvir. „Má silnou distorzi kotníku a teď s ním nemůžeme počítat,“ vysvětlil trenér Jaroslav Šilhavý.

Nedělní duel vyhlíží také nejlepší střelec týmu Milan Škoda. „Na zápas se těším hodně, protože zase přijde hodně fanoušků a bude skvělá atmosféra. Věřím, že si utkání společně užijeme,“ přeje si slávistický střelec.

„Očekáváme jako vždycky těžký zápas. Teplice na jaře ještě neprohrály, určitě jsou v dobrém rozpoložení, ale věřím, že my navážeme na výkony, které předvádíme, a utkání zvládneme,“ pokračuje Škoda.

Střelecky se Škodovi dařilo i proti Teplicím, ale nechce koukat do minulosti. „V Edenu jsem jim jednou dal dva góly, ale to už bylo. Nás zajímá, co bude, takže samozřejmě věřím, že nějakým gólem týmu k úspěchu pomůžu,“ burcuje útočník Slavie.

Sešívaní jsou momentálně na prvním místě tabulky, ale jak sami hráči říkají, soustředí se jen na neděli. „Jsme v dobré pozici a musíme dělat všechno pro to, abychom v ní zůstali. Sice je to klišé, ale spojení zápas od zápasu platí stoprocentně. Soustředíme se jen na neděli,“ zakončil Milan Škoda.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články