Slavia po devíti letech vyhrála na Slovácku | SK Slavia Praha
Více

Slavia po devíti letech vyhrála na Slovácku

Slavia dokázala poprvé po téměř deseti letech zvítězit v Uherském Hradišti na půdě 1.FC Slovácko. Po dvou brankách Jandy a jedné Blažkově trefě zvítězili červenobíli 3:1.

UHERSKÉ HRADIŠTĚ/MĚSTSKÝ STADION – Slavia dokázala poprvé po téměř deseti letech zvítězit v Uherském Hradišti na půdě 1.FC Slovácko. Po dvou brankách Jandy a jedné Blažkově trefě zvítězili červenobíli 3:1. Tři body vezou poprvé od 23. března 2002.

Sešívaní prožili doslova snovou první půli, na jejímž konci bylo tříbrankové vedení. Už ve čtvrté minutě se po Hurkově přihrávce dostal k míči Janda a z velkého vápna zamířil přesně k tyči. Ve třinácté minutě se ke střele z dvaceti metrů rozhodl Trubila, balon mu ale nesedl a nedůraznou střelu si mohl ve vápně zpracovat Jan Blažek. Ten pak z malého vápna prostřelil gólmana Filípka podruhé.

Zlatý hřeb první půle přišel ve 33. minutě. Blažek předvedl sólo přes polovinu hřiště, efektně si obhodil obránce a posunul na levou stranu na Trubilu. Náš záložník pak dával balon před prázdnou branku na Petra Jandu, který pohodlně zaznamenal svou druhou branku.

Po přestávce se domácí otřepali a v 55. minutě přišlo snížení z kopačky střídajícího Ondřejky. A mohlo být hůře, kdyby znovu proti Ondřejkovi nezasáhl skvěle Čontofalský a kdyby duo Latka-Nitrianský nezablokovalo Valentovu střelu.

Kamil Čontofalský ale další balon za svá záda nepropustil. Gólem neskončil ani obrovský závar před naší brankou v 84. minutě, kdy domácí snad pětkrát pálili z malého vápna. Čontofalský a Latka ale předvedli parádní obranné zákroky.

1.FC Slovácko – SK Slavia Praha 1:3 (0:3)

Branky: 55. Ondřejka – 4.+33. Janda, 13. Blažek

Slovácko: Filípko - Kubáň, Mezlík, Trousil, Jeleček (77. Lukáš) - Kordula – Hlůpik (36. Ondřejka), Daníček, Volešák (84. Fujerik) - Valenta, Došek

Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Latka, Hubáček, Hloušek – Hurka (69. Milutinovič), Janda, Jarolím, Trubila – Blažek (64. Vlček) - Pospěch (77. Cicman)

ŽK: Ondřejka – Trubila, Nitrianský, Hloušek, Janda

Diváci: 5 568

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články