Slavia králem republiky v kategorii starších žáků U15 a U14! | SK Slavia Praha
Více

Slavia králem republiky v kategorii starších žáků U15 a U14!

Po vítězství v České lize žáků U15 a U14 čekalo na mladíky Slavie republikové finále, které se odehrálo na stadionu Aritmy Praha. Sešívaní v obou kategoriích zvítězili a stali se mistry České republiky.

U15: Drama v závěru přineslo radost Slavie

Stejně jako loni, také letos byl soupeřem v republikovém finále tým FC Baník Ostrava. Utkání se hrálo na deštěm podmáčeném terénu, se kterým v úvodu oba týmy mírně bojovaly. Začátek zápasu se více povedl Baníku, jako první ale udeřila Slavia. Po rohovém kopu se k odraženému míči dostal Christian Veliký a prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Do další nadějné příležitosti se hnal opět Christian Veliký, tentokrát mu v poslední chvíli obrana míč odkopla. V následující šanci se ujal Christian Veliký role nahravače, po jeho přihrávce se do zakončení dostal kapitán Daniel Langhamer, jeho střela ale mířila nad. Také Baník se dostal do náznaků příležitostí, obrana ale v čele s brankářem Matyášem Vágnerem bránila spolehlivě.

Hostující Baník se ve druhém poločase snažil o vyrovnání, jeho nadějné šance ale skvělými zákroky zastavil Matyáš Vágner. Slavia hrozila z rychlých brejků, velkou šanci měl střídající Denis Alijagič, jeho střelu ale brankář soupeře vychytal.

Baník dokázal v poslední minutě vyrovnat, po standardní situaci se hráč Baníku prosadil hlavičkou přesně k tyči, o vítězi tak rozhodly až pokutové kopy. V nich navázal na dobrý výkon ze zápasu brankář Matyáš Vágner, který chytil dvě penalty. Tým U15 Slavie se tak stal celorepublikovým mistrem České republiky!

SK Slavia Praha U15 - FC Baník Ostrava U15 2:1 (1:0) po pk.
Branky:
16. Veliký - 70. soupeř
Sestava: Vágner - Krunert, Veliký (46. Alijagič), Brejcha, Langhamer, Šimoník (61. Snětivý), Behenský, Vorel (46. König), Višinský, Kordiak (55. Horský), Málek

U14: Pět gólů v síti Baníku přineslo mistrovský titul

Utkání nabídlo hned od úvodu několik dramatických momentů, nejprve měli dvě velké příležitosti hosté z Ostravy, v první z nich pálil útočník hostů mimo, ve druhém případě zablokovala míč obrana. Na druhé straně měl dvě šance Adam Beneš, nejprve vypustil bombu zpoza vápna, se kterou měl brankář Baníku velké problémy, podruhé se snažil Adam Beneš přehodit vyběhnutého brankáře, mířil ale vedle.

Gólová radost přišla ve 29. minutě, centr z levé strany skončil na horní tyči branky Baníku, sešívaní vrátili odražený míč před branku, kde se nejlépe zorientoval Francisco Gomes, který pohotově dopravil míč do sítě 1:0!

Hned o minutu později se sešívaní radovali podruhé! Pěknou akci převedl na levé straně Tomáš Beran, poslal do vápna exkluzivní centr na Adama Beneše, který hlavou uklidil míč do branky!

Slavia se do poločasové přestávky dočkala třetí trefy. Francisco Gomes byl faulován v pokutovém území, penalty se ujal Štěpán Beran, který pokutový kop suverénně proměnil! Do šaten se tak šlo za poločasového vedení 3:0!

Slavia pokračovala ve druhém poločase v útočné hře, na druhé straně se Baník snažil o snížení, dalšího gólů se ale opět dočkali sešívaní. Z levé strany centroval do vápna opět Tomáš Beran, míč našel Francisca Gomese, ten ho elegantně zpracoval a posunul ho na Adama Beneše, který přidal druhou svou druhou trefu.

Poslední pátá trefa přišla po další pěkné akci. Štěpán Beran vyslal vpřed Davida Nováka, který se protlačil do zakončení a přesnou střelou k zadní tyči nedal brankáři Baníku šanci - 5:0!

V republikovém finále tak Slavia U14 porazila Baník Ostrava 5:0 a stala se mistrem Česka v kategorii U14!

SK Slavia Praha U14 - FC Baník Ostrava U14 5:0 (3:0)
Branky:
29. a 51. Beneš, 30. Francisco Gomes, 35. Š. Beran, 60. Novák
Sestava: Gothard - Trédl (65. Jinoch), Sládek (C) , Iliev, Labík - Š. Beran, Ambros, Novák - T. Beran (65. Toula), Beneš, Francisco Gomes (53. Bernardo Gomes)

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články