Šilhavý: Musím týmu složit pochvalu za předvedený charakter | SK Slavia Praha
Více

Šilhavý: Musím týmu složit pochvalu za předvedený charakter

PRAHA/JULISKA – Jaroslav Šilhavý vedl Slavii proti týmu, na jehož lavičce začínal letošní sezonu a Dukla dlouho vzdorovala, po první půli dokonce vedla. „Musím našemu mužstvu složit poklonu za charakter, který ukázalo v dnešním utkání,“ chválil trenér sešívané, kteří dokázali vybojovat tři body.
Sešívaní dokázali otočit nepříznivě se vyvíjející zápas. „Nehráli jsme dobře, soupeř kombinoval, dostali jsme gól do šatny, byla to pro nás sprcha,“ okomentoval první poločas trenér Jaroslav Šilhavý.

„Ve druhé půli se nám povedlo utkání otočit, za vstup do druhého poločasu jsme si zasloužili vstřelit branky. Přeskupili jsme se, začali jsme víc běhat a zlepšili se v osobních soubojích, což vedlo k oběma gólům i vítězství. V závěru pak na hřišti panoval trochu chaos. Dukla hrála dlouhé nákopy na své vysoké hráče, ale naštěstí jsme to zvládli. Mám z těch tří bodů velkou radost,“ zdůraznil trenér.

Klíčovým okamžikem bylo poločasové střídání. „Změna v sestavě byl asi ten hlavní moment, který nám pomohl. Muris Mešanovič se opět předvedl jako žolík. Dostali jsme gól do šatny, nikdo nebyl spokojený, i hráči to vnímali. Věděl jsem, že Muris půjde do hry. Jarda Zmrhal říkal, že toho má dost, tak byl střídán on. U hráčů tam asi známky únavy byly, ale nechci se vymlouvat na reprezentační přestávku, naštěstí to rozběhali,“ potěšilo trenéra.

Slavia je dlouhodobě produktivnější ve druhých poločasech. „Nevím, čím to je. Možná že úvodní minuty jsou všichni na sebe připravení, jsou plní elánu, mají v živé paměti taktické rozkazy trenérů. Pak se to rozjede, přijdou emoce hráčů jako Muris, z kluků spadne z nervozita a hrají, co umějí,“ hledal trenér vysvětlení.

Slavia se díky vítězství udržela na třetí příčce a na druhý Zlín ztrácí dva body. „Ostatní týmy neovlivníme, takže jsme rádi, že jsme sami uhráli tři body. Máme před sebou na podzim ještě dvě kola, takže se na ně musíme připravit a zvládnout je,“ uvědomuje si trenér.

Zároveň už vyhlíží zimní pauzu. „Stále se s týmem poznáváme, ještě jsem některé hráče ani neviděl hrát, potřebujeme přestávku. Ani tentokrát jsme soupeře neválcovali. Každý zápas nám něco ukáže – o jednotlivcích i o týmu,“ dodává.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články