Šilhavý: Hráči dávat góly nezapomněli. Věřím, že se to prolomí | SK Slavia Praha
Více

Šilhavý: Hráči dávat góly nezapomněli. Věřím, že se to prolomí

PRAHA/ĎOLÍČEK - Ani ve druhém venkovním ligovém zápase jeho svěřenci nevstřelili branku, na Bohemians Slavia remizovala 0:0. „Obrana pracuje, ať je tam Ngadeou nebo Deli. Ale po právu jsou kritizováni ofenzvní hráči,“ říkal po zápase trenér Jaroslav Šilhavý.
„Vstoupili jsme do zápasu velice dobře a hned ve 2. minutě jsme měli obrovskou šanci. Vlastním nedorozuměním jsme se o ni ale připravili. Syky to měl na levé noze, Mesi měl taky myšlenku a srazili se. Neříkám, že by se nás pak soupeř snad bál, ale byli pasivnější a útočili jen dlouhými nákopy na útočníky,“ řekl k úvodu zápasu Jaroslav Šilhavý,

„My jsme v úvodu hráli, vytvořili jsme si nějaké šance, které jsme ale nedotáhli. Řešení v poslední fázi nám chybí, a to v posledních zápasech hodně,“ přiznává Šilhavý.

„Ve druhé půli soupeř vycítil šanci. Čekal na brejky, vytvořil si i šance. Ani v závěru, kdy jsme nasadili čerstvé síly, se nám tohle nepodařilo a v lize jsme tak ztratili dva body,“ pokračoval trenér sešívaných.

Slavia zatím v lize vstřelila jen čtyři branky, z toho ani jednu venku. „Zatím to v zápasech neumíme řešit. Myslím si, že Škoďák ani Mesi, kteří dali v minulé sezoně dohromady snad třicet gólů, šance nezapomněli a nezapomněli ani dávat góly. Věřím, že ve středu se to prolomí,“ komentoval Jaroslav Šilhavý dosavadní produktivitu.

„Jak rotujeme se sestavou na pohárové a ligové zápasy. To hraje určitě roli. Uděláme sedm změn, pak čtyři, teď šest, a nesedne si to tak rychle, jak bychom chtěli. Na druhou stranu u hráčů v koncovce to není ani tak o sehranosti. Je to spíš o náběhu, o vycítění útočníka. A zatím se nám to ještě nepodařilo sladit,“ přiznává trenér.

„Pro nás je Apoel priorita, tím ale nechci říct, že jsme na Bohemce chtěli ztratit body. Hráči, kteří nastupují, jsou kvalitní. Syky hrál s Hromadou po dlouhé době, chtěli jsme, aby měli herní zatížení, a to se taky promítne. Hráči nejsou z cukru, ale mohou se zranit kdykoli. To bychom nemohli ani trénovat. Hraje se za čtyři dny a pro nás je to ve středu velmi důležitý zápas. I proto jsme se tak rozhodli,“ komentoval Šilhavý sobotní sestavu, ve které se objevil i Halil Altintop.

„Halil není dynamický hráč, ale vnímá fotbal, vidí to a cítí to. V některých soubojích mu ale ta dynamika chybí, možná i kondičně, když se blíží konec zápasu, to není ono. Nenazval bych to ale nějaké vypouštění souboje. Jestli je tam hráč soupeře dřív a dostane se před hráče, nemyslím si, že to je od Halila nějaké ulívání se,“ zakončil Jaroslav Šilhavý o tureckém záložníkovi.

Do utkání stejně jako v Nikósii nastoupil na stoperu Michael Ngadeu. „Michael je zkušený plejer ověnčený Africkým pohárem. Je to profík a v podstatě stoper, i když se pak posunul do zálohy. Pořád na sobě pracuje a jde nahoru, takže spokojenost. Na Bohemce obrana fungovala, i když tam okénka byla. V lize jsme ještě gól nedostali, obrana pracuje, ať je tam Ngadeou nebo Deli. Ale po právu jsou kritizováni ofenzvní hráči,“ uzavřel Šilhavý.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články