Sešívaní odletěli do Tel Avivu. Ve čtvrtek je čeká Maccabi | SK Slavia Praha
Více

Sešívaní odletěli do Tel Avivu. Ve čtvrtek je čeká Maccabi

PRAHA/LETIŠTĚ VÁCLAVA HAVLA - Červenobílí ve středu ráno odcestovali ke svému poslednímu venkovnímu utkání skupiny A Evropské ligy. O důležité tři body budou bojovat na půdě Maccabi Tel Aviv.
Do Izraele, kde na sešívané čeká jednohodinový časový posun, odcestoval tým hned bez šestice hráčů. Kromě Pera Egila Floa, který není na soupisce pro Evropskou ligu, schází také Jan Bořil, jehož do hry nepustí karetní trest.

Na marodce pak kromě dlouhodobých marodů Dušana Šventa a Murise Mešanoviče přibyli také záložníci Jan Sýkora a Ruslan Rotaň. „Jedeme v patnácti hráčích plus tři gólmani,“ upřesnil trenér Jaroslav Šilhavý.

Ten zvažuje, jak moc po vítězném derby s Duklou proměnit základní jedenáctku. „Zasáhnout do vítězné sestavy je samozřejmě dilema i vzhledem k tomu, že už je k dispozici Simon Deli. Sestavu už mám v hlavě, ale nechám si to ještě na trénink. Sýkora s Rotaněm vypadli až po pondělním tréninku, tak ještě uvidíme po tom předzápasovém,“ doplnil trenér.

Cílem Slavie je v Tel Avivu zvítězit. „Matematika v tabulce velí držet minimálně krok s Astanou, aby se ještě doma o něco hrálo. Určitě chceme s Maccabi vyhrát,“ má jasno trenér.

Co od soupeře na jeho domácí půdě očekává? „Jsou živí, běhaví, chtějí útočit. Nejsou pod tlakem, že musí, už jsou ze hry. Ale jde o prestiž, jsou určitě natěšení. Myslím, že doma podají koncentrovaný výkon. Musíme být aktivní dopředu a hlavně produktivní. Pokud počítám poslední dva zápasy – Craiovu a Duklu, tak jsme docela produktivní byli. Věřím, že i teď budeme schopni dát nějakou branku,“ říká Jaroslav Šilhavý.

Sešívaní už první duel s Maccabi zvládli a v Edenu zvítězili 1:0. „Z prvního zápasu máme jen ty nejlepší poznatky, protože se nám podařilo zvítězit. Trenéři nám ukázali na videu, co by na ně mohlo platit. Snad se nám to povede a vyhrajeme,“ doufá Michal Frydrych.

S čím půjde do zápasu soupeř? „Už nemají šanci na postup, bude to hlavně o nás. Uvidíme, jak k tomu přistoupí. Bylo příjemné vyhrát poslední zápas s Duklou takovým výsledkem, ale každý zápas je jiný, utkání v Tel Avivu bude jiné. Poháry jsou o něčem jiném než liga, my se na to musíme dobře připravit,“ očekává obránce Slavie.

V Izraeli panuje vlídnější počasí než v Praze. „Myslím si, že počasí nebude hrát velkou roli, není tam obrovské vedro, takže takový rozdíl to snad nebude,“ dodává.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články