Sešívané postupují do čtvrtfinále Ligy mistryň! | SK Slavia Praha
Více

Sešívané postupují do čtvrtfinále Ligy mistryň!

PRAHA/EDEN ARÉNA - Slávistky zvládly domácí osmifinálovou odvetu a zajistily si místo v jarních bojích Ligy mistryň. Na vítězství 2:1 na Islandu navázaly bezbrankovou remízou v Edenu a jdou dál na úkor Stjarnanu.
Trenér Pavel Medynský musel oproti předcházejícímu utkání udělat v sestavě několik změn. Místo distancované Diany Bartovičové nastoupila v obraně Nikola Sedláčková, po minulé absenci se naopak se vrátila Tereza Krejčiříková. Úvod patřil Islanďankám, které měly velkou šanci hned ve 2. minutě, samostatný únik Thorsteinsdóttirové naštěstí vychytala Votíková.

Slávistky také zahrozily, překvapivý lob Svitkové ze strany hřiště skončil na břevně. Šance se střídaly, v dobré pozici minula hostující Pedersenová. Velkou možnost otevřít skóre měla v 15. minutě Svitková, kterou zpětnou přihrávkou našla Divišová, bohužel její střelu z brankové čáry vykopla Cateová. Pedersenová se poté předvedla střelou z dálky a míč se otřel o tyč.

Ve 28. minutě předvedla hezkou "Zidanovku" Szewieczková, ocitla se ve vápně v dobré pozici, jenže střela byla slabá. A ze standardní situace střílela Svitková těsně nad břevno. A v závěru poločasu skončila tečovaná střela Krejčiříkové na tyči.

Ve druhé půli si slávistky vypracovaly zajímavé situace, ale k finálnímu zakončení vždy něco chybělo. Stjarnanu se moc do zakončení dostávat nedařilo, přestože potřeboval vstřelit aspoň dvě branky. Až v 60. minutě zahrozila Henryová, Votíková byla pozorná. Slávistky zahrozily po střele Svitkové, neskončila však mezi tyčemi.

Sešívané hodně bojovaly, nevypouštěly žádný souboj a chodily do rychlých brejků, které se ale nedařilo přetavit v gól. V 80. minutě málem vedoucí branka padla, po centru Szewieczkové z malého vápna hlavičkovala Kožárová, jenže brankářka zázračně vyrazila. I přes další šance slávistky neskórovaly, díky venkovní výhře postupují podruhé v historii do čtvrtfinále Ligy mistryň!

SK Slavia Praha – Stjarnan 0:0

Slavia: Votíková – Chlastáková, Sedláčková, Pincová, Bartoňová – Cahynová, Krejčiříková – Divišová, Svitková, Szewieczková – Kožárová

Stjarnan: Fayová – B. Bjornsdottirová, Baldursdottirová, Dolstraová, Whiteová – Aguilarová, Asbjomsdottirová (89. Kristjánsdóttirová), Pedersenová – Henryová, Thorsteinsdottirová, Albertsdottirová (64. Óladóttirová)

ŽK:
Szewieczková, Szewieczková – Dolstraová, Aguilarová

Diváci:
1 306

Rozhodčí:
Martinčićová – Karšićová, Vidovićová

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články