Rada: Góly soupeři darujeme vlastními chybami | SK Slavia Praha
Více

Rada: Góly soupeři darujeme vlastními chybami

OLOMOUC/ANDRŮV STADION - Sešívaní šli sice v Olomouci brzy do vedení, výsledek ale neudrželi a nakonec prohráli i přes tlak ve druhé půli 1:2. Trenéra Radu po zápase nejvíce mrzely chyby v obraně. „Dvě zbytečné chyby nás dostaly do stejné situace jako na podzim,“ litoval trenér sešívaných.
„Samozřejmě jsem zklamaný, protože jsme do zápasu vstoupili dobře a brzy jsme šli do vedení. Pak přišla ještě jedna velká šance, Mičola ale neproměnil,“ komentoval trenér Rada začátek zápasu, ve kterém se sešívaní ujali vedení.

„Měli jsme zápas dobře rozjetý, bylo vidět, že proti silnému soupeři mají hráči chuť hrát. Následně ale přišly dvě zbytečné chyby, v prvním případě nedostoupení Schulmeistera, kterého jsme nechali odcentrovat, a potom po další chybě druhá branka. To nás dostalo do stejné situace jako na podzim,“ pokračoval Petr Rada.

Soupeře jsme pustili i ve druh poločase do šancí, znovu to bylo po naší chybě, když mohli jít Schulmeister sám na branku. Bohužel, dvě obdržené branky byly úplně zbytečné,“ litoval rada obdržených gólů.

„Do druhého poločasu jsme šli s tím, že bychom chtěli výsledek otočit. Byli jsme aktivnější, až na jedinou chybu jsme měli víc šancí. Ale jak už to bývá, pokud jsme si je připravili, měli jsme i trochu smůly. Nedotlačili jsme míč do branky, nepadlo to tam. Hráli jsme v závěru na tři klasické útočníky, ale chybělo i to fotbalové štěstí. Na to se ale nechci vymlouvat. Soupeři jsme darovali branky a sami se na šance nadřeme,“ zlobil se Rada.

„Odjíždíme s prázdnou a další utkání pro nás bude jedno z nejdůležitějších, protože prostě musíme soupeře udolat. Ale tahle prohra mrzí, protože jsme na body v Olomouci měli,“ uzavřel hodnocení zápasu trenér Slavie.

Pivarník: Ve druhém poločase jsme couvli

„Jsem velmi rád, že jsme zápas výsledkově zvládli. Hrálo se v komplikovaném počasí, ale terén byl skvěle připraven. Mužstva v přípravě sice hrají, ale liga je o něčem jiném,“ začal hodnocení zápasu trenér Sigmy Olomouc Roman Pivarník.

„Začali jsme aktivně, chtěli jsme hrát, bohužel jsme dostali gól. Jsem rád, že mužstvo dokázalo v blízké době zvrátit výsledek na svou stranu. Vážím si toho, že jsme ve druhém poločase dokázali i s mladými hráči výsledek vybojovat a že jsme okázali v prvním zápase doma získat všechny body,“ pokračoval Piarník.

„Ve druhém poločase jsme trochu couvli, Slavia dokázala dostávat míče do šestnáctky, hráli jednodušeji. My jsme se museli bránit a na to nemáme tak uzpůsobené hráče. Přesto jsme výsledek udrželi,“ zakončil trenér Olomouce komentář utkání.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články