První ligová porážka trenéra Šilhavého přišla s Libercem | SK Slavia Praha
Více

První ligová porážka trenéra Šilhavého přišla s Libercem

PRAHA/EDEN ARÉNA – Třicet šest ligových zápasů v řadě zakončila Slavia s bodovým ziskem. Nejdelší ligovou sérii bez porážky nakonec v Edenu utnul Liberec. „Jednou jsme prohrát museli, ale že to bude teď, to jsem si nemyslel, a to aniž bych chtěl snižovat kvalitu Liberce. Věřil jsem, že doma jsme schopni porazit kohokoliv,“ řekl trenér Jaroslav Šilhavý po utkání.
S čím šla Slavia do utkání proti Liberci? „Chtěli jsme hrát jednoduše, věděli jsme, že Liberec napadá vysoko a vznikají díry za obranou, což se v průběhu zápasu také potvrdilo. Snadno jsme se do šancí sice dostávali, pak jsme je ale neproměnili. Kombinace Škoda vepředu a Mick na podhrotu byla v pořádku až na produktivitu,“ okomentoval trenér Jaroslav Šilhavý rozestavení červenobílých.

„Nic se nám nedařilo, v první půli jsme s vytvořenými příležitostmi měli naložit lépe. Nebylo to jen v koncovce, ale chyběl nám pohyb ve středu hřiště. Pak jsme vlastní chybou pustili soupeře do šance a hned nás potrestal, takže jsme šli do branky s jednogólovým mankem,“ popisoval průběh první půle.

Slavia se po přestávce tlačila za vyrovnáním. „Do druhého poločasu jsme znova vstoupili dobře a vytvořili si veliké šance, škoda, že jsme nesrovnali. Pak jsme tlačili, chtěli srovnat, soupeř šel do brejku a přidal další gól. Dvoubrankové vedení už je těžké otočit, nepodařilo se nám to, jen jsme výsledek zkorigovali. Bohužel nebyl čas přidat ještě jednu branku,“ mrzelo trenéra.

Jaký byl severočeský tým soupeř? „Liberec byl vyrovnaným týmem, hrají běhavý bojovný fotbal nejsou líní na krok. V první půli neměli nic a my spoustu šancí. Vytýkal bych nám, že kluci nezachovali chladnou hlavu a neřešili šance jednodušeji. Hledali přihrávky nebo si to ještě připravovali. Bylo toho spoustu. Šlo o to dát gól, zklidnili bychom se a bylo by to jiné,“ dodal.

Pak se navíc na hřišti vládly emoce. „Druhá část druhého poločasu byla hodně rozkouskovaná a my jsme tomu bohužel napomohli. Chtěli jsme, nešlo to, pouštěli jsme diskuze se soupeřem, sami jsme se připravili o čas. Hraje to do karet mužstvu, které vede. My tomu jen napomáhali,“ mračil se.

Slavia je sice stále druhá, na Plzeň už má ale manko 11 bodů. „Je to hodně. Plzeň je v laufu, bude se to těžko dohánět, ale uvidíme, až budeme hrát tam,“ říká trenér.

Tomu scházela zraněná opora defenzivy Simon Deli. „Chyběl nám. Je zraněný, což je ve fotbale normální. Máme dostatečný kádr, abychom ho nahradili. Chybí i Michael Ngadeu, i to je pro nás citelná ztráta, ale každý je nahraditelný. Nehráli ani na Villarrrealu a zvládli jsme to tam. Jestli je to příčina neúspěchu… Do šancí se Liberec většinou nedostával, spíš jsme my propadli v koncovce, i když odzadu to nebylo nejjistější. Nebylo to ono, nebyli jsme ve své kůži, bylo to na hřišti vidět,“ mrzelo Jaroslava Šilhavého.

Jak je na tom marodka celkově? „Nejblíž do hry má Michael Ngadeu, u Simona uvidíme, Muris Mešanovič a Dušan Švento asi budou ještě nějaký týden mimo,“ prozradil.
 
Ve středu už Slavii čeká další utkání, tentokrát domácí pohár. „Jedeme s cílem postoupit,“ má jasno trenér Šilhavý.

Aktuálně

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Vysoké vítězství U14 nad Plzní, mladší dorostenci natáhli úspěšnou sérii

16. 4. 2024
Kluci z U14 předvedli proti Plzni skvělý výkon a porazili lídra soutěže 7:1. Mladší dorostenci vyhráli už páté utkání v řadě. Přípravkám se povedlo přátelské utkání v Liberci. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

15. 4. 2024
Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

Další články