Proběhl nábor Slavie: MČ Praha 10 věnovala téměř 1,4 milionu | SK Slavia Praha
Více

Proběhl nábor Slavie: MČ Praha 10 věnovala téměř 1,4 milionu

PRAHA/EDEN - Ve čtvrtek proběhl na „umělce“ v Edenu tradiční nábor malých slávistů. Do nového týmu ročníku 2008 přišlo téměř dvacet dětí.
Samotný nábor zahájil s manažerem slávistické mládeže Karolem Kiselem starosta Prahy 10 Milan Richter. MČ Praha 10 se totiž rozhodla věnovat na slávistickou mládež téměř 1,4 milionu korun.
 
„Doufám, že jste přišli všichni s nadšením. Jsme moc rádi, že jste tady. Rádi mezi sebou přivítáme i starostu Prahy 10, se kterou velmi úzce spolupracujeme nejen při organizaci našich turnajů," zahájil nábor manažer mládeže Slavie
Karol Kisel.

„My jsme rádi, že na Praze 10 máme Slavii a že Slavia připravuje naše děti pro budoucí kariéru, ale i kdyby ta kariéra neměla být tak velká, tak děti aspoň dobře potrénují, což je moc fajn,“ těší
starostu MČ Prahy 10 Milana Richtera.

„Na Slavii jsou profesionálové, to nás těší, a protože sport není laciný a je zátěží i pro rodiče, tak jsme se rozhodli věnovat na slávistickou mládež téměř 1,4 milionu korun. Jsme přesvědčeni, že to bude dobře ne utraceno, ale proinvestováno," sdělil přítomným trenérům, ale i rodičům starosta Prahy 10.


Slavia jedenáctou nejlepší líhní talentů v Evropě!


Když malí slávisté a jejich rodiče přišli domů, mohli se přesvědčit o tom, že dát své potomky na fotbal do Slavie, je tím správným krokem. Z průzkumu Mezinárodního centra pro sportovní studia (CIES), což je společný projekt FIFA a švýcarské univerzity v Neuchâtelu, vyplývá, že Slavia je na jedenáctém místě v Evropě, co se uplatnění svých odchovanců v profesionálním fotbale týče.

Rozhovor s manažerem Karolem Kiselem a starostou Prahy 10 přináší Slavia TV:

Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články