Příchod Jana Matouška dotažen! | SK Slavia Praha
Více

Příchod Jana Matouška dotažen!

Příchod velkého talentu Jana Matouška do Slavie byl ve čtvrtek odpoledne definitivně dotažen! Reprezentant do 21 let podepsal v Edenu čtyřletou smlouvu.

„Je to nádherný pocit. Hrozně se na to těším, na klub, na stadion, na fanoušky. I když budu s týmem až v zimě, tak se nemůžu dočkat,“ hlásí po podpisu čtyřletého kontraktu Jan Matoušek.

V poslední době se okolo Matouška rozehrála velká přestupová hra a chtěla ho řada týmů. Co rozhodlo pro Slavii? „Slavia je jeden z nejlepších klubů v Česku. Věřím, že jsem zvolil pro mě nejlepší cestu. Chtěl bych napodobit třeba Tondu Baráka, který přišel také z Příbrami a dosáhl tady velkých úspěchů,“ vysvětluje příbramský odchovanec.

S jakými cíli tedy do Edenu dorazí? „Určitě bych chtěl se Slavií vyhrát titul. Působit tady delší dobu a pak třeba zkusit zahraniční angažmá,“ popisuje ofenzivní záložník či útočník.

V minulé sezoně byl zvolen nejlepším hráčem FORTUNA:NÁRODNÍ ligy. Po postupu do nejvyšší soutěže vlétl Matoušek do utkání jako uragán a ve třech zápasech si připsal dva góly. Jak snáší mediální zájem o jeho osobu? „Všichni se mě od toho snaží držet dále. Abych nic neřešil a soustředil se jen na své výkony a na fotbal. Snad se to povedlo, jsem v klidu a moc to neřeším,“ usmívá se nová posila.

V Příbrami by měl Matoušek hostovat minimálně do zimy. „Byla to moje podmínka, že bych chtěl ještě zůstat v Příbrami, abych si zvyknul na ligu. Přeci jen mám jen tři ligové starty,“ dodává velký talent českého fotbalu.

Záložník Jan Matoušek se narodil 9. května 1998, se svou fotbalovou kariérou začínal v šesti letech ve vesničce Tochovice. Od roku 2010 pak působil v Příbrami, ať už to bylo formou hostování, nebo střídavých startů. Definitivně do Příbrami přestoupil v létě roku 2016. V sezoně 2016/17 se v 31 utkání dorostenecké ligy dokázal patnáctkrát prosadit.

V následujícím ročníku už nastupoval převážně ve druhé lize, ve které odehrál 24 zápasů a hned jedenáctkrát se mu podařilo skórovat. Stal se také zaslouženě nejlepším hráčem druhé ligy a pomohl Příbrami velkou měrou k postupu. Dalších deset startů si připsal v Juniorské lize, kde se trefil hned osmkrát. V uplynulých třech zápasech nového ligového ročníku se radoval ze dvou gólů. Na svém kontě má také tři starty za národní tým U20, za Česko se trefil do sítě Itálie.

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články