Premiéra filmu Spolu jsme silnější v Karlových Varech | SK Slavia Praha
Více

Premiéra filmu Spolu jsme silnější v Karlových Varech

Ve čtvrtek bude mít během festivalu v Karlových Varech premiéru dokument o Slavii. Buďte při ní přímo v sále!

Materiály do hodinového dokumentu Spolu jsme silnější vznikaly téměř rok, od jara 2017 až do 16. února 2018, kdy padla úplně poslední klapka natáčení. Filmový štáb pod vedením fanouška z východní tribuny, režiséra Johana Kolínského, natáčel nejen na domácích zápasech v Edenu a na Strahově, ale i na venkovních utkáních a v domácím prostředí jednotlivých aktérů.

Film je mozaikou příběhů fanoušků, hráčů a lidí v klubu, kteří všichni byli se Slavií ve chvílích, kdy oslavila 125 let své existence. Divák se postupně seznamuje s příběhy slávistů jako jsou jeden z prvních vlajkonošů Robert Stein, dlouholetá fanynka a pořadatelka Nataša Látalová, lídři kotle Lukáš „Strašák“ a Pavel „Krasoň, malí fanoušci Kardovi anebo členové odbočky Odboru přátel v Hodoníně. Mottem filmu přitom není pouze zachycení současnosti, ale i nedávné minulosti, kdy Slavii trápily existenční potíže a dokument hledá i historické paralely v dávné minulosti, kdy Slavii zachránili fanoušci založením Odboru přátel. Z toho, co cítí ke klubu, se vyznávají i hráči Jaromír Zmrhal, Josef Hušbauer, Michael Ngadeu a Simon Deli a samozřejmě jedna z největších klubových legend posledního desetiletí Stanislav Vlček.

Na Strahově začaly v srpnu 2007 postupem do Ligy mistrů dva snové roky, které následovaly pověstné roky prokletí. V loňské sezoně se však ukázalo, že slogan Spolu jsme silnější není prázdná věta, ale motto, které platilo vždy a které dovedlo všechny aktéry 27. května 2017 na Strahov, kde příběh 125 let existence červenobílého klubu vyvrcholil ziskem mistrovského titulu. Je to zkrátka film o nás všech, fanoušcích Slavie, řada z nás se určitě ve filmu najde. Stovky fanoušků navíc přispěly na vznik dokumentu v rámci kampaně na Hithitu celkovou částkou 323 701 korun!

Film bude mít slavnostní premiéru ve čtvrtek 5. července od 13:30 v rámci uzavřené projekce v Karlových Varech. Po projekci bude následovat krátká beseda s aktéry filmu a posléze budou všichni diváci vítáni v pivním stanu Lobkowicz.

Fanoušci mají možnost koupit si na premiéru vstupenky, lístky stojí 200 korun a jsou v prodeji v úterý a ve středu na pokladnách v Edenu. Upozorňujeme, že kapacita sálu je omezená.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články