Postup od nás čekal každý, je to úleva, říká Laštůvka | SK Slavia Praha
Více

Postup od nás čekal každý, je to úleva, říká Laštůvka

BORISOV - Inkasoval sice na začátku obou poločasů, dalšími skvělými zákroky ale pomohl Slavii udržet v Borisově postupový výsledek 1:2. „V prvním poločase jsme dostali hloupý gól po mé chybě," uznal gólman Jan Laštůvka. „Postup je ale velká úleva, každý to od nás čeká," dodával slávistický brankář.
„Na nás všech je vidět, že postup je velká úleva. Byli jsme nervózní, chtěli jsme jít dál a věděli jsme, že to od nás každý čeká,“ řekl Laštůvka po skončení zápasu.

„V prvním poločase jsme dostali hloupý gól po mé chybě, možná jsem tam nemusel jít. Měli jsme celkově špatné postavení. Byl to obyčejný odkop a dostaneme z toho gól,“ popisoval gólman Slavie situaci z páté minuty zápasu.

„Nepoložilo nás to a ke konci první půle jsme vyrovnali. Už jsme mysleli, že to dohrajeme v klidu, ale po přestávce jsme hned dostali gól. To by zamávalo i s většími týmy. BATE je zkušený tým, dostali nás pod tlak, ale zaplaťpánbůh jsme to zvládli,“ dodal pětatřicetiletý gólman.

S postupem do 4. předkola a jistotou účasti minimálně v Evropské lize se ale Slavia spokojit nechce. „Náš sen je Liga mistrů a chceme pro to udělat vše. Tlak bude pořád, Slavia byla mistr a bude na ni tlak v lize i pohárech. Možná budeme trochu uvolněnější, ale ještě nejsme spokojeni, že jsme v Evropské lize,“ popisuje brankář, který v Borisově inkasoval první soutěžní branky v dresu Slavie.

Soupeře pro play off si Laštůvka netroufne tipovat. „Soupeři jsou strašně vyrovnaní. Někdo si myslel, že přes BATE prostě musíme projít, ale všichni jsme viděli, že je to zkušené mužstvo, které hrálo opravdu dobře. Že to budeme mít lehké, to jsem si nemyslel ani náhodou,“ uvedl Laštůvka.

A co udělat pro úspěšný poslední krok do vysněné Ligy mistrů? „Proti BATE jsme opravdu nehráli to, co bychom chtěli hrát. Můžeme mít štěstí na los, ale já věřím, že ty výkony budou od všech lepší. Asi by to nestačilo. Ale je teprve začátek sezony, věřím, že se rozehrajeme," dodal Laštůvka. 

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články