Posila na post levého obránce: Krisztián Tamás | SK Slavia Praha
Více

Posila na post levého obránce: Krisztián Tamás

PRAHA – Slavia získala před odletem na herní soustředění do Turecka posilu. Do Edenu přichází na půlroční hostování s opcí na přestup levý obránce Krizstián Tamás z AC Milán.
„Domluvili jsme s AC Milán, hráčem i agentem. Můžu potvrdit, že jsme Krisztiána Tamáse získali na půlroční hostování s následnou opcí na přestup a tříletým kontraktem," potvrdil sportovní ředitel Slavie Karol Kisel.

„Je potřeba ještě dotáhnout administrativní věci a všechny potřebné náležitosti k realizaci, ale v sobotu nebo nejpozději v průběhu dalších dnů by se k nám měl v Turecku připojit. Měla by to pro nás být určitě velice zajímavá posila,“ okomentoval příchod maďarského obránce Karol Kisel.

Levý obránce byl ve Slavii už v prosinci na testech. „V mezibloku před Vánocemi nás přesvědčil. Má velmi dobrou levou nohu, je dobrý v defenzivně a hlavně kvalitně podporuje útok,“ charakterizoval čerstvou posilou trenér Miroslav Beránek.

„V době, kdy se ten příchod nedařilo dotáhnout do konce, to byl právě Krizstián, kdo chtěl do Slavie přijít a výrazně pomohl tomu, že se nakonec tento příchod podařilo zrealizovat,“ doplnil trenér Beránek.

Maďarský levý obránce Krisztián Tamás (na fotografii) se narodil 18. dubna 1995 v Budapešti. 180 centimetrů vysoký levonohý hráč v mládeži nastupoval nejprve za Újpest, následně se dostal do mládežnické akademie Haladás. V roce 2011 měl nabídky z řady klubů, například Tottenhamu nebo Arsenalu, nakonec si vybral možnost přestoupit do slavného AC Milán, kde se potkal s naším odchovancem Stefanem Simičem. Stejně jako on odešel Tamás letos v létě na hostování do Varese (Serie B). Tamás patří také do mládežnických reprezentačních výběrů Maďarska.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články