Početné zastoupení v mládežnických reprezentacích | SK Slavia Praha
Více

Početné zastoupení v mládežnických reprezentacích

Na únorových reprezentačních srazech mládežnických výběrů měla Slavia hojné zastoupení. Do české reprezentace U17 vyslala hned osm hráčů! Slávisté ale na sebe výrazně upozornili ve všech kategoriích.

Česká republika

U19

Pod vedením trenéra Luboše Kozla se reprezentační výběr U19 chystá na březnovou finálovou část kvalifikace, ve které si zahrají o postup s Polskem, Řeckem a Itálií. Na přelomu ledna a února odcestoval tým U19 na Kanárské ostrovy, kde trénoval v kvalitních podmínkách a odehrál tři utkání v rámci turnaje Copa del Atlantico. V nominaci trenéra se objevila dvojice hráčů Slavie David Beňo – Karel Schneider. Hned v prvním duelu čekal na český výběr jeden z nejsilnějších národních týmů světa – Španělsko. Čeští mladíci ale se soupeřem drželi krok a utkání dotáhli do remízového výsledku 1:1. Druhý poločas odehrál hráč David Beňo. Ve druhém zápasu český tým U19 podlehl Japonsku. Na pravém kraji obrany odehrál 80 minut Karel Schneider, David Beňo naskočil opět do druhého poločasu. V posledním utkání naopak odehrál záložník Slavie první poločas, Česko porazilo domácí výběr Kanárských ostrovů 5:0.

U18

Trojité zastoupení měla Slavia v o rok mladší kategorii U18. Trenér Jan Suchopárek si do svého výběru vzal Davida Macháčka, Matěje Valentu a Michaela Höniga. Tým U18 cestoval do Španělska, kde ho čekal turnaj La Manga, v rámci kterého poměřil síly s Polskem, Norskem a Rumunskem. Vstup do turnaje obstaral duel s našimi severními sousedy, v utkání s Polskem zvítězil český výběr 2:0. David Macháček odehrál celý duel, Michael Hönig 71 minut a Matěj Valenta minut 63. Druhý duel skončil těsnou výhrou 1:0, soupeřem bylo Norsko. Matěj Valenta a Michael Hönig přišli do utkání v 72. minutě. V posledním zápase se prosadil Michael Hönig. V desáté minutě se trefil do sítě Rumunska a zvyšoval tak na 2:0. Český národní tým nakonec zvítězil 3:1.

U17

Početnou kolonii měla Slavia v českém výběru U17, do kterého nový trenér Radek Bejbl vybral hned osm hráčů Slavie (Jakub Markovič, Tomáš Vincour, Tomáš Vlček, Daniel Kosek, Michal Kubáň, David Eichler, Matěj Vít, Jan Žambůrek). Zastoupení měli sešívaní také v realizačním týmu, trenérem brankářů ČR U17 je totiž Radek Černý. Reprezentace U17 se sešla v Olomouci, kde ji v březnu čeká kvalifikace na mistrovství Evropy. Překážkou před cestou na závěrečný turnaj jí bude Španělsko, Srbsko a Ukrajina. Do místa konání závěrečné části kvalifikace si tým U17 pozval ke dvěma přípravným duelům Itálii. Do prvního zápasu naskočili v základní sestavě Jakub Markovič, Tomáš Vlček, Daniel Kosek, Jan Žambůrek, Matěj Vít a David Eichler, poslední jmenovaný odešel ze hry v 58. minutě, ostatní slávisté odehráli celý duel. V 58. minutě naopak naskočil do utkání Michal Kubáň. Česko podlehlo Itálii 1:2, jediný zásah obstaral slávista Jan Žambůrek. Také druhý duel skončil prohrou 1:2, asistenci si připsal Michal Kubáň, který nastoupil v základu. Do hry poté přišli Tomáš Vincour a David Eichler.

U16

Tým U16 čekal turnaj Emirates International Tournament ve Spojených arabských emirátech, sešívaní vyslali trojici hráčů Adam Toula, Lukáš Hroník a Martin Douděra. V prvním duelu proti domácímu ceku přišli všichni tři do zápasu v 46. minutě, utkání skončilo výhrou Česka 5:0, jednu z branek vstřelil kanonýr Adam Toula. Do druhého remízového střetnutí s Belgií přišli Lukáš Hroník a Martin Douděra v 59. minutě. Do posledního měření sil s Japonskem naskočila celá trojice v základní sestavě, asijský celek ale zvítězil 1:0.

Rumunsko

U19

Také rumunský tým U19 čeká v březnu klíčová část o postup na ME U19, soupeřem mu bude Srbsko, Švédsko a Ukrajina. O postup bude bojovat také Andrei Sintean, který v dresu Rumunska U19 naskočil do dvou přípravných duelů proti Irsku, v prvním z nich odehrál 65 minut, ve druhém pak druhý poločas. Oba zápasy skončily prohrou v poměru 0:1 a 1:2.

Makedonie

U19

Stejně tak čeká kvalifikace na ME U19 makedonský tým U19, za který se bude o postup rvát Kristijan Trapanovski. Makedonii čeká koncem února přípravný duel proti Finsku, ke kterému byl také ofenzivní hráče slávistické juniorky nominován.

Slovensko

U16

V nominaci Slovenska U16 je obránce sešívaného týmu U16 Matthias Leitl. Slovenský celek odehraje v závěru února turnaj v Řecku.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články